PUBLICITAT

Fomentar l'emprenedoria entre els escolars del país

Aquests dies en els debats polítics que s'han anat succeint, molts dels candidats han parlat de fomentar l'emprenedoria entre els joves, especialment a les escoles. És evident que alguns dels candidats tenen un punt de vista diferent en fer aquesta proposta que els altres. Mentre uns el que volen és que mitjançant l'autoocupació cada cop hi hagi menys joves amb voluntat d'arribar a ser funcionaris i, per tant, l'administració pública hagi de pagar menys salaris, altres ho diuen perquè creuen en el desenvolupament que ofereix l'emprenedoria a la persona a tots els nivells: desenvolupament laboral, de coneixement, de com organitzar-se, com portar una empresa, com portar una comptabilitat, etc.
I una de les habilitats que poden aprendre els emprenedors és la de parlar en públic. El fet de tenir la teva pròpia empresa, vol dir fer la funció de comercial de tu mateix i, per tant, aprendre explicar-te el millor possible i tenir capacitat i no tan sols d'oratòria, sinó també de persuassió i convenciment.
Unes capacitats que també aniran molt bé els joves demà si el que volen és dedicar-se a la política. Precisament ha quedat molt clar durant els debats televisats que l'oratòria no és un punt fort dels currículums de molts dels que es presenten a les eleccions, no hi ha problema, el que volem dels polítics no només és que s'expressin bé, sinó sobretot que siguin capaços de tirar endavant el programa electoral que proposen, fer-ho amb eficàcia, i amb responsabilitat, però no estaria malament que a més a més d'això, siguin capaços d'explicar-ho el millor possible al ciutadà.
És cert que el que volem els ciutadans és un polític bon gestor dels nostres diners, però també és evident que l'oratòria seria una assignatura que tenen pendent molts dels nostres polítics. El fet que molts hagin sortit en els debats televisats amb un paper i hagin llegit fa que aquesta dificultat per poder-se expressar, faci minvar també la seva capacitat de convèncer l'electorat. Això és una autèntica llàstima perquè hi ha moltes de les persones que els ha costat molt el debat televisat que segur que són molt bons gestors, però la imatge que han donat davant de les càmeres no és ni molt menys la que els seus caps de campanya devien esperar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT