PUBLICITAT

Activitats i iniciatives que esdevenen cohesió social

Pensem per un moment en un ‘poble’ tancat en el seu món. Pensem que les úniques activitats que es preveuen són les exclusives de la subsistència, aquelles de menjar i dormir. I treballar. Si fos així, la societat seria no només avorrida, sinó també tancada en sí mateix, estaria perduda en un món global i no creixeria com a tal, sinó que seria tradicional en excés, oblidada de la realitat i apartada de l’evolució. I Andorra, avui en dia, es pot dir que aposta per l’obertura social.

Diversos han estat els exemples de la mentalitat oberta d’una societat que encara viu pensant en sí mateix per a alguns temes puntuals, però que a l’hora de buscar la manera d’obrir-se espai en el món, troba el camí. Ho fa amb actes socials tan interessants com la Massana Còmic, però també com la Nit Vivand. Dos esdeveniments que han aportat moviment a la Massana i a Escaldes-Engordany, però en definitiva a tot el país, de dalt a baix, perquè aquell que va decidir venir de fora per participar d’algunes de les activitats o simplement per ser un simple observador, ha visitat Andorra i ha marxat amb la sensació que hi ha una societat dinàmica.

La Massana Còmic ha aportat aquell punt de diversió, oci i cultura que tota societat necessita per sentir-se viva, mentre que Vivand és ja una cita obligada per als comerços (i l’economia) de l’avinguda de Meritxell i Carlemany, tot intentant implicar a establiments més enllà de les zones d’actuació.

Les idees són bones, però sempre s’ha de pensar en fer un pas endavant encara més llarg, més alt i més fort, i somiar amb millorar i continuar creixent. Augmentar esdeveniments, fer d’Andorra un país enriquidor al visitant però també al nacional. Ha de ser l’objectiu clar. El camí està traçat i les idees segueixen sortint, així que, de moment, ens hem de felicitar. I continuar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT