PUBLICITAT

Doncs es veu que sí que ho va dir el Sr. Smith

Aquest cap de setmana els treballadors d’EL PERIÒDIC ens hem hagut de sentir dir coses molt gruixudes per publicar la notícia sobre el fet que un representant dels Estats Units d’Amèrica va dir durant una conferència que el FinCEN havia estat avisant el Govern d’Andorra feia mesos, abans del famós 10 de març.

El nostre diari va rebre fortes crí­tiques, entre les quals d’assessors del govern i fins i tot consellers generals, que ens increpaven i ens deien com havíem de fer la nostra feina. Volent fer-nos creure que contrastar volia dir donar parcialment una informació. La notícia que vam fer explicava que un diari digital citava paraules d’un responsable nord-americà sobre l’afer BPA. Això va ser mal entomat per alguns, se’ns volia fer creure que aquestes paraules no van ser pronunciades, i a més a més, se’ns acusava de mentir i intoxicar. Avui us presentem les paraules que va dir el senyor Anton Smith en el marc del Fòrum Internacional antiblanqueig de capitals organitzat per Ausbanc. El senyor Smith va ser convidat a fer una conferència com a expert, i al final de l’acte, responent una pregunta, va explicar el que es pot veure al vídeo. Doncs bé, segons el nostre govern, aquest senyor, conseller Econòmic de l’ambaixada dels Estats Units a Madrid, es va equivocar, va cometre un error, la comunicació del seu govern no era sobre pràctiques sospitoses, sinó un advertiment que es feien operacions en metàl·lic i això podia ser perillós. A més, Cinca assegura que abans del 4 de març d’enguany no havien rebut cap notificació de cap mena sobre BPA ni cap altre entitat per part de les autoritats americanes.

Per al nostre país aquest cas és molt important, massa com perquè el senyor Smith cometi una relliscada així de gran. Però quedem més tranquils si com va dir ahir el Ministre Jordi Cinca, els nostres serveis diplomàtics estan treballant en el tema.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT