PUBLICITAT

El camí cap a la igualtat es fa de mica en mica

Una societat viva i activa necessita iniciatives civils que acabin per donar-li forma i sentit al que es cou en cercles polítics. És l’activisme social de la gent del carrer el que també val per fer política, o almenys per intentar fer veure als polítics necessitats que s’han de tenir en compte per mantenir-se en l’actualitat històrica del moment. 
 
Aquesta a dia d’avui marca una societat oberta en què no entren diferències entre les persones, o com a mínim aquestes s’han d’intentar minimitzar. El col·lectiu Som com Som ha agafat les regnes d’una iniciativa que aspira a fer d’Andorra un país més igualitari, i ho fa començant per drets civils i mirant de cara a les pròximes eleccions comunals.
 
Si al desembre hi ha eleccions, Som com Som vol començar a treballar per intentar inculcar algunes iniciatives als futuribles membres dels Comuns. Així, la intenció és que en els programes electorals s’inclogui la necessitat d’instaurar una conselleria d’igualtat. La força de la política de base, que és la comunal, és la que ha d’acabar per impulsar un projecte que qui sap si pot esdevenir en ministeri, però de moment la casa es construeix des de baix. La idea a curt termini parla de conselleries als comuns, i a llarg termini d’un departament ministerial dintre de l’actual de Salut, Afers Socials i Ocupació.
 
Això no només no sembla una bona idea, sinó que es pot veure fins i tot com una necessitat en els temps que corren. I no parlem ni parlen des de Som com Som d’una igualtat entre matrimonis del mateix sexe, sinó d’altres aspectes de la societat que també la fan créixer i equiparar-se a d’altres d’europees que busquen formar nacions més justes. Andorra té els elements per poder assolir un repte d’aquestes característiques, però són els partits polítics els que han de començar per obrir-se.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT