PUBLICITAT

El retorn de l’espectacle del Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil ha marxat del Principat i ho ha fet deixant números que per al ministeri de Turisme i Comerç són fantàstics. Parlava ahir el seu titular, Francesc Camp, dels 96.705 espectadors que han passat per l’escenari del parc Central, i valorava el 93,5% d’ocupació que ha obtingut l’espectacle que aquest any ha oferit la companyia canadenca.
 
És una valoració positiva que serveix per seguir pensant en el futur, tot i que com sempre en aquests casos el que hi ha sobre la taula són un bon grapat d’euros que han de negociar entre la companyia i el Govern. Aquest esdeveniment s’ha consolidat amb el seu tercer any en cartell a cada estiu andorrà, i ho fa aportant un retorn econòmic que implica no només a hotelers, sinó també a comerciants i restauradors, que obtenen uns ingressos extra en una època de l’any en què el turisme, motor del Principat, més fluix està. 
 
És per això que cal reconèixer la importància de la presència del Cirque du Soleil a les nostres terres, però també s’ha de començar a valorar si la idea està cremada o si pel contrari encara se li pot traure més suc a la seva presència aquí. Sigui con sigui, aquesta decisió està en mans del Govern, que ha de valorar pros i contres i que ha de saber gestionar la situació d’èxit com també en altres moments les coses que no funcionen. 
 
Assegura Camp que la intenció de la companyia canadenca és tornar al Principat cada any, però que el seu Govern ha de valorar moltes altres coses. No sembla res més que una pura inèrcia de les negociacions que ja estan pensant en una tornada per l’any vinent, així que s’ha de continuar pensant que el Cirque du Soleil encara té marge d’actuació, i que la fórmula funciona. El turisme és la clau de tot, i si l’empresariat ho veu encertat, el retorn sembla evident per continuar fent caixa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT