PUBLICITAT

Tenir en compte els ciutadans que volen votar

Ja no són quatre gats. Ja no són pocs sinó que comencen a ser més bé molts els ciutadans, residents i andorrans, que aporten el seu punt de vista sobre una problemàtica que mica en mica agafa forma entre la societat andorrana, i que espera que arribi de la mateixa manera a la classe política. No és una xifra espectacular, ni molt menys, però els registres de 15.000 persones que s’havia posat de previsió el col·lectiu sindical potser va pel bon camí ja que en menys de dos mesos ja s’han superat les 2.000 persones.
 
De totes elles, si 1.960 afirmen estar a favor perquè els residents al Principat puguin votar en unes eleccions comunals, sembla ja una xifra que hauria de fer reflexionar sobre aquesta demanda que la societat andorrana veu a la seva taula. Estem en el segle XXI, quan els sufragis no només no es posen en dubte sinó que s’amplien perquè amb això es planteja clarament la democràcia d’un territori.
 
Andorra ha de fer un pas endavant i continuar aquest camí de maduresa, lent, això sí, però també és cert que ferm cap a una visió més ampla de la seva existència. Els problemes dels ciutadans que cada dia viuen a Andorra són els mateixos si un és andorrà de sang o si és resident, i fins i tot s’assemblen entre els residents que hi són dos anys i els que hi viuen quinze. El que passa en el dia a dia és el que els preocupa de la mateixa manera, i si més no són veus que poden aportar moltes coses a aquest país.
 
Deixar votar la gent no hauria de ser un problema, sinó tot el contrari, i per això caldria començar a canviar el xip i pensar que possiblement aquest problema s’ha de plantejar seriosament a nivell institucional i polític, amb una classe política que en cap cas pot mirar cap a altre costat, sinó escoltar el que diu la ciutadania i posar-se a treballar en conseqüència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT