PUBLICITAT

Un nou capítol del serial de la Banca Privada d’Andorra

Segueixen les accions i reaccions a la famosa nota del Fincen de principis de març. Si fa dies (setmanes, mesos) que s’espera amb candeletes què en diu PwC de l’anàlisi profunda que està fent de la Banca Privada d’Andorra, també fa setmanes que els partits de l’oposició reclamen més informació sobre com està tot plegat i quan costarà aquest episodi gris per al país, la seva economia i el seu prestigi. 

L'opacitat que denuncien des del Grup Mixt Socialdemocràcia i Progrés i el Partit Socialdemòcrata va portar ahir Pere López a proferir dures crítiques contra l’executiu i a Víctor Naudi a abandonar, en un gest que combina rebel·lia i impotència, la comissió parlamentària sobre el cas BPA. 

En el mateix moment que el ministre Cinca passava de puntetes sobre el tema en la compareixença setmanal de després de la reunió dels ministres del Govern, els germans Cierco, màxims accionistes de la BPA, van presentar una demanda contra el mateix FinCEN i el Tresor dels Estats Units. Els propietaris consideren «inconstitucional i injustificable» que el banc no hagi estat informat amb anterioritat sobre les sospites que hi havia sobre seu i del que després se’ls va  acusar en la nota, i també que no se’ls ha permès en cap moment justificar-se ni defensar-se, vulnerant així els seus drets i obviant, per tant, la presumpció d’innocència. De fet, en aquest moment la Banca Privada d’Andorra està més morta que viva arran que el banc es veiés intervingut com a causa de la nota del Tresor nord-americà i amb l’objectiu de Govern de blindar el cas concret de BPA i intentar que no es produís un contagi cap a la resta de bancs. 

Però passen els mesos i els periodistes, els polítics i la població continuem tenint informació del que ha passat abans del març a compta gotes i sembla que el serial encara va per llarg.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT