PUBLICITAT

La lluita antiblanqueig necessita inversió

Esperar que la Justícia funciona realment bé, ràpida i eficient, obliga a fer inversions en agents adients, tal i com va ser ahir el reclam del fiscal general, Alfons Alberca, durant la jornada d’obertura de l’any judicial 2015-2016. 
 
Alberca va demanar un major nombre d’efectius, i aquesta va ser la petició gairebé global de tots els presents ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Entre ells hi era també el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, que no va eludir el cas i que va assumir els problemes oferint una porta oberta per intentar minvar els problemes que hi pugui haver en aquest sentit. 
 
I no és per a menys, perquè si observem els grans problemes que està tenint Andorra a nivell internacional, el principal és la credibilitat dels seus moviments, i cal referir-se aquí al cas BPA, però s’ha d’incloure-hi la lupa amb què ens miren moltes altres entitats financeres i molts països, el que significa en definitiva el mercat internacional. No podem badar en aquest sentit, no es pot deixar oberta la porta a què es filtri quelcom que ens torni a fer tan mal, i la necessitat d’apostar per la lluita contra el blanqueig de capitals és una de les claus per entrar de ple en el respecte generalitzat dels Estats que ens vigilen per saber si es pot o no es pot comptar amb Andorra.
 
En joc hi ha molt, com ara l’acord d’associació amb Europa, però també la imatge de tot l’Estat, i per tant la inversió en la lluita antiblanqueig que demana el fiscal general s’ha d’acomplir de la millor manera possible. 
 
Ser en la normalitat de qualsevol Estat europeu, dins de les especificitats que es vénen reclamant, mantenint l’essència que cada país lluita per conservar, és el camí que s’ha d’anar a buscar. La Justícia ràpida i eficient és la que aporta seguretat en les accions de tot el sistema. Cuidar-la és una obligació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT