PUBLICITAT

L’AREB i el mal ambient entre els treballadors de BPA

L’AREB vol liquidar per la via ràpida i econòmica la plantilla de BPA. Com passa en tota reestructuració de cara a una futura venda, els compradors exigeixen que la propietat –que ara ostenta l’Agència– es faci càrrec de la sempre complicada retallada de plantilla i de l’acomiadament dels empleats que no tindran cabuda en la nova entitat financera.
 
En el cas de BPA, segons han pogut constatar els treballadors de l’entitat, aquest procediment tan molest s’està fent de la pitjor manera, oferint liquidacions que suposen un 50% menys de la indemnització a què tenen dret, i aprofitant la situació de debilitat dels empleats, i el futur incert que tenen ells i les seves famílies en un escenari econòmic dolent i un mercat laboral que ofereix poques oportunitats. Les acusacions contra les pràctiques de l’AREB són encara més greus quan es parla de presumpte mobbing, fets tots ells perfectament denunciables i que demostrarien una insensibilitat impròpia d’una entitat que s’alimenta de diners públics, i que està obligada a acatar la llei en tots els seus articles.
 
Sorprèn, negativament, el silenci dels representants dels treballadors davant unes actuacions que els hauria d’obligar a alçar la veu per defensar als seus companys.
 
La liquidació dels actius dolents i la consolidació de Vall Banc com hereu de BPA requereix d’actuacions en dos àmbits. Un d’ells és la posada en marxa de Vall Banc de la manera que aporti tranquil·litat al sector financer i apaivagui la pressió internacional. Com reconeix el cap de Govern, és una de les crisis més important que ha tingut Andorra, i afegir-hi un procediment poc adequat en la reestructuració del personal només poc conduir a entorpir aquest procés, ja per si sol molt complicat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT