PUBLICITAT

La sanitat paga la factura de la crisi política pel ‘cas Ferrer’

Un dia ha trigat Rosa Ferrer després de les eleccions comunals en tornar a posar el seu càrrec a disposició del cap de Govern, això sí, sense la condició d’«irrevocable», deixant així la decisió final en mans de Toni Martí. S’ha de suposar que s’acaba l’afer que ha protagonitzat les eleccions als comuns, des del inici amb l’elaboració de les llistes, fins al final amb el seguiment dels resultats.
El mal resultat recollit per la llista de Cd’i+Ld’A ha deixat l’excònsol d’Andorra la Vella en una posició de debilitat després del pols que ha mantingut públicament amb Martí i DA. Ferrer va desafiar els seus companys de gabinet fent campanya activa a favor dels rivals de la candidatura demòcrata a Andorra la Vella, un desafiament que la majoria de ministres i dirigents de DA no han pogut digerir, pressionant Martí perquè convidés Ferrer a marxar del ministeri, un fet que es farà efectiu el proper 4 de gener.
Tot plegat la picabaralla política entre dues formacions es tradueix en una factura que acabarà pagant el ciutadà. El Pla de Salut, que estava a punt d’entrar a tràmit parlamentari, queda aparcat fins que un altre responsable polític agafi les regnes del ministeri i decideixi quines són les reformes que s’han d’introduir.
La guerra pel Comú d’Andorra la Vella ja té una víctima col·lateral. La millora de la sanitat pública ha estat 15 dies pendent dels interessos polítics partidistes, i a partir d’ara inicia un nou tràmit sense una data fixa de termini. Martí no té el relleu de Ferrer, i tampoc interessa que la dirigent de Cd’i deixi com a llegat del seu pas pel Govern una empremta tant destacada com és la reestructuració del sistema sanitari.
Ha estat una crisi mal conduïda que té com a embrió l’afany de DA i Martí d’aconseguir uns bons resultats a les eleccions generals de l’abril passat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT