PUBLICITAT

Nova etapa a Salut amb un perfil totalment diferent

Toni Martí complirà amb el seu compromís de donar a conèixer el nom del substitut de Rosa Ferre abans del dia 4. Avui es publicarà el decret de cessament de la ministra i Carles Álvarez Marfany s’encarregarà de dirigir la sanitat pública d’aquest país.
El cap de Govern opta per una persona que té un perfil molt diferent de Ferrer. Més conservadora i de postulats més tradicionals, Álvarez Marfany políticament se’l situa a Unió Laurediana, encara que fora de l’àmbit de la parròquia la seva afinitat política estava situada dins de les files de DA. No obstant això, és una persona propera a Josep Pintat, i ha estat conseller del Comú de Sant Julià de Lòria en l’anterior etapa de Montserrat Gil. Es tracta, doncs, d’un nomenament que ha generat sorpresa a la parròquia laurediana, especialment perquè UL considera Álvarez Marfany un dels seus, encara que va ser molt actiu en impulsar la candidatura conjunta que va guanyar les eleccions comunals del 2011.
Per acabar de liquidar l’etapa Ferrer, Caterina Juan torna a la plaça que té reservada al Comú d’Encamp. Juan va ser nomenada per la ministra, secretaria d’Estat d’Ocupació, i es tracta d’una professional especialitzada en recursos humans que estava treballant amb els grups parlamentaris en la reforma del Codi de Relacions laborals.
L’estructura sanitària del país necessita d’un canvi urgent i de mesures que evitin el seu col·lapse. El futur ministre té a les seves mans la missió més important d’aquest Govern, i s’ha d’esperar que l’elecció de Martí hagi estat per la capacitació més que per interessos polítics i jocs interns que s’escapen de l’entesa dels ciutadans.
De moment, les disputes polítiques sí que han causat una important frenada en una reforma de la sanitat inevitable.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT