PUBLICITAT

Joves de gresca i aldarulls esporàdics al Pas de la Casa

Els aldarulls nocturns al Pas de la Casa no són episodis aïllats ni nous, i ara tornen a l’actualitat perquè la setmana blanca que fan alguns universitaris espanyols ha nodrid encara més aquest destí turístic d’Andorra.
Fa anys que, malauradament, el Pas de la Casa és notícia per les borratxeres de joves turistes i per les nits sense final amb gresca al carrer i queixes dels veïns perquè no poden descansar. Aquest cop resulta que no es tracta de joves anglesos els que munten el clàssic botellón al  carrer, sinó que es tracten d’universitaris espanyols que tenen una setmana de festa i que són captats per touroperadors que els hi ofereixen preus rebentats al Pas de la Casa. El ministre d’Interior, Xavier Espot, té raó quan indica que no hi ha una solució policial al problema, doncs l’arrel del conflicte radica en què hi ha empresaris que, per no tenir els seus establiments mig buits, prefereixen oferir preus de low cost que porten un turisme similar al de Salou o Lloret a l’estiu.
La gran reflexió és si Andorra i, més concretament el Pas de la Casa, necessita d’aquest turisme barat que no reporta cap benefici. Segons relaten alguns veïns, els joves ni tan sols consumeixen en els locals del poble, i són els mateixos guies que s’encarreguen de subministrar les begudes que compren en els supermercats. Andorra és la destinació d’un turisme familiar i encara no s’ha assolit l’objectiu tan anhelat d’incrementar el turisme de qualitat, però el país no es pot permetre que un grapat de joves i aldarulls esporàdics taquin la marca Andorra que tan costa promocionar com a lloc de tranquil·litat, d’oci i de relax. Encara que les mirades es dirigeixen al Comú d’Encamp i al Govern, són els empresaris del sector els més involucrats en el problema i els que realment poden incidir per aconseguir un canvi en el perfil dels turistes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT