PUBLICITAT

Un any de patiment per una crisi que està per resoldre’s

Ha passat un any des de la fatídica nota del FinCEN i la intervenció de BPA, i encara està per solucionar i tancar la crisi i queden molts interrogants per resoldre. Malgrat el compromís del cap de Govern –gairebé en forma de promesa– que a data d’avui ja hauria arribar la solució a la crisi de BPA, tot està encara en l’aire: Què passarà amb Vall Banc? Quan tindrà corresponsals? Quin és el futur dels treballadors? Recuperaran els clients –tots– els seus diners?
És molt difícil que un país funcioni amb normalitat amb tota aquesta incertesa i amb una demagògia que no fa més que enverinar la situació.
Per part de l’AREB la seva dinàmica ha estat el silenci i esborrar qualsevol indici d’informació, però dimarts l’agència estatal  va sorprendre amb un comunicat enviat alevosament a les redaccions dels mitjans de comunicació a ultísima hora de la tarda, que no va ser més que un extracte de la presumpte auditoria que PwC ha fet durant un any dels clients de l’entitat intervinguda.
Resulta molt curiós que l’AREB faci aquesta nota informativa coincidint amb l’aniversari de la intervenció, en el que sembla un intent de fer callar les veus crítiques que de ben segur que se senten avui. D’altre banda, es tracta d’una lectura molt subjectiva de l’agència de resolució amb la que s’intenta donar suport al dit acusador del Tresor nord-americà amb jocs de paraules que sobredimensionin les sospites sobre els clients. L’AREB hauria de respondre a la pregunta de si PwC ha signat aquesta auditoria i hauria de permetre les preguntes del periodistes i no limitar-se a un comunicat on només compta l’opinió de l’emissor.
El ministre Jordi Cinca va elogiar ahir la gestió del Govern, però després d’un any amb tot un país patint pel seu futur es fa difícil donar un aprovat pelat a l’Executiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT