PUBLICITAT

Un debat amb elogis i retrets a l’oposició parlamentària

El Debat d’Orientació va evidenciar ahir que s’ha obert una rasa entre el grup demòcrata i el Govern, i SDP. El posicionament que han tingut els consellers del grup mixt en afers tan delicats com la crisi de BPA o la vinculació del ministre Cinca amb els Paper dePanamà no ha caigut bé. Fins i tot, el cap de Govern, Toni Martí, va acusar Víctor Naudi de tenir la seva acta de conseller coartada per algú altre, en al·lusió directa a la influència que pugui tenir Jaume Bartumeu sobre el conseller general d’SDP.
L’acord d’associació, la reforma sanitària i el cas BPA gairebé van monopolitzar les intervencions. La crisi bancària ha fet moure fitxa i el Govern té clar que necessita un supervisor bancari més enllà d’Andorra, que en una primera fase seria un supervisor europeu que tutelaria l’INAF per disposar del Banc Central Europeu com a recurs d’última instància, i fins i tot incloure aquesta possibilitat dins de l’acord d’associació. Aquesta és una possibilitat que està ben vista pels bancs andorrans i que permetria recuperar la credibilitat i el prestigi que s’han perdut en aquest darrer any, a més de ser una sortida definitiva de la crisi bancària pels efectes de BPA.
Però si Martí va estar especialment àcid amb SDP, es va mostrar molt més amable amb les darreres actuacions del PS, una visió compartida pel president del Grup Parlamentari Demòcrata.
Sí que es va notar a faltar, en canvi, l’opinió de l’oposició pel que fa a la supressió de l’IGI reduït, una mesura que de ben segur acabarà repercutint en les butxaques dels ciutadans. Tampoc es va fer referència a la revisió fiscal de determinades deduccions.
La modificació del Codi de relacions laborals continua a l’agenda del cap de Govern, encara que el retard que pateix fa dubtar de la voluntat real de portar-la a terme.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT