PUBLICITAT

Una modificació per a futurs canvis a l’organigrama de l’INAF

Fa olor a renovació, a què els membres de l’INAF han patit un desgast important amb tota la pressió del cas BPA i que el Govern prepara la incorporació de persones noves i la marxa dels actuals integrants. El ministre portaveu. Jordi Cinca, no ho va voler confirmar ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministre, tot i admetre que alguns membres han demanat el relleu. És l’explicació més plausible a la decisió de l’Executiu de modificar la Llei de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), per eliminar el requisit de nacionalitat andorrana dels seus integrants, tal com ja va anunciar el cap de Govern, Toni Martí, en el Debat d’Orientació Política. En l’únic cas que es manté l’exigència de ser andorrà és en el president del Consell d’Administració de l’INAF.
Cinca va evitar referir-se –a preguntes dels periodistes– a si la directora general de l’institut, Maria Cosan, ha expressat l’erosió que li està comportant el càrrec i el seu desig de ser substituïda. El ministre de Finances va puntualitzar que la decisió s’ha pres tenint en compte que les tasques de l’INAF són cada vegada més complexes i els seus membres requereixen més experiència i especialització, i per aquest motiu el Govern vol eliminar el requisit de la nacionalitat per no limitar la selecció al mercat nacional. Els més avesats en analitzar les conductes del Govern s’aventuraran a pronosticar un fitxatge internacional d’alt nivell per conduir la nova etapa de l’INAF després de la venda de BPA.
De fet, l’Executiu sí que reconeix que després de la signatura de l’Acord Monetari amb la Unió Europea i amb l’expansió internacional del sistema financer andorrà, cada vegada és més important que els membres de l’INAF tinguin coneixements internacionals. Potser és una pista.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT