PUBLICITAT

Màxima protecció contra els atacs dels ‘hackers’

En els darrers dies els clients d’Andorra Telecom han patit talls importants del servei d’internet, alguns per causa de l’atac de hackers i d’altres per una avaria a les instal·lacions de la companyia.
Sigui el motiu que sigui, el cert és que les incidències s’estan repetint massa sovint per a un país que aspira a ser un exemple en el ús de les noves tecnologies i que vol atreure inversions en aquest camp. La imatge que s’està donant als possibles inversors no és la correcta, però aquesta imatge també està danyant al sector turístic perquè són molts els visitants perjudicats per les incidències, sense oblidar els abonats de la companyia.
La gent es pregunta com es poden repetir els talls amb tanta freqüència i perquè els hackers s’han obsessionat amb un país com Andorra.
El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, va comparèixer ahir davant la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme, per informar davant els consellers de les diverses incidències que han patit els serveis d’Andorra Telecom el darrer mes. Jordi Alcobé, que també és president del consell d’administració de la parapública, va avançar que s’han de fer canvis legislatius per protegir les instal·lacions d’Andorra Telecom.
Està clar que s’han d’estudiar accions per evitar que els ciberatacs tinguin èxit. El ministre també va comentar que potser el canvi a la fibra òptica s’ha fet massa ràpid, assumint així les responsabilitats en l’avaria que va tenir lloc el passat dia 16 de juliol.
Andorra Telecom, pel fet de tenir una activitat amb caràcter de monopoli, ha de ser molt autoexigent perquè sap que està exposada molt més fàcilment a les critiques dels seus clients, que no poden canviar d’operador. Això malgrat que els servei que doni sigui de qualitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT