PUBLICITAT

La ciberseguretat en el nostre entorn

Sabem del cert si algú es connecta al router de casa nostra? Som conscients de quines dades donem quan ens subscrivim als butlletins d’algunes pàgines web? Tenim en compte a quines dades donem accés a les aplicacions que ens descarreguem pel telèfon mòbil? Aquestes són algunes de les preguntes que probablement ens hem fet alguna vegada però alhora no hi parem gaire atenció malgrat que siguem conscients de les conseqüències que pot comportar descuidar-se’n.

Aquestes són algunes de les preguntes que possiblement es respondran properament a les conferències sobre seguretat informàtica que acollirà el nostre país a principis del mes que ve, però són només petits exemples del desconeixement que tenim sobre l’ús diari, que és molt, que fem d’internet.

És l’exemple del que ens pot passar a casa o amb el nostre correu personal, però alhora hi ha desenes de situacions quotidianes en les quals posem en risc la nostra seguretat. I si parlem de la feina, els riscos es magnifiquen. Moltes empreses tenen dades certament sensibles amb una protecció minsa o nul·la. Dades de clients, fins i tot dades bancàries, que qualsevol hacker podria fer servir com volgués, i possiblement sense que ni tan sols ens n’adonéssim. 

Cal estar alerta, perquè la informàtica ha evolucionat molt i ara el virus de tota la vida és possiblement una de les coses menys perilloses que ens poden passar. I darrerament hem vist com al nostra país s’han intentat atacs a webs de Govern fins i tot. Per tant, tots som al punt de mira perquè tots tenim una cosa que volen els nous hackers: informació.

Però alhora, no cal que ens hi capfiquem, no cal ser extremistes i patir tant per les coses que es deixin de fer. Només cal prendre consciència i ser prudents, que és el millor dels remeis gairebé sempre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT