PUBLICITAT

Rita Sirkia Candidata d’SDP per Encamp

RITA SIRKIA: «Estimo aquesta terra i crec que s’ha de fer el necessari per a que arribi als nostres fills»

–Com i quan es posa al món de la política?
–He assistit a reunions polítiques des que tenia 18 anys. Sempre he defensat i promogut activament els projectes polítics que aposten per a defensar els drets dels més vulnerables, la igualtat social i la preservació del medi ambient.
Animo a tots aquells que poden i volen ser actius políticament a complir aquest deure, especialment a les dones del meu entorn. A Andorra hi ha dones molt vàlides, crec que moltes podem fer una gran feina, cal creure-hi i que ens recolzin.
Quan em van proposar defensar el projecte d’ SDP en aquestes eleccions vaig acceptar perquè em sembla un projecte seriós i perquè les queixes no porten enlloc. Ara el que cal és treballar per a que les coses funcionin.

–Un referent polític d’Andorra?
–L’Antonia Escoda i el Jaume Bartumeu.

–Un de fora?
–Tarja Halonen (presidenta de Finlàndia de 2000 a 2012   del partit social demòcrata), José Mugica,  i tots i cadascun dels que han lluitat pacíficament per a les llibertats que molts donem per suposades.

–Un company de files en el que confiï molt?
–L’Alain Mateu i el Víctor Naudi.

–Què li  ha donat la política?
–Estic aprenent molt, i tinc molt més per a aprendre, és un repte.

–Què li ha tret?
–Em sento més exposada a l’opinió pública.

–Creu en aquesta Andorra?
–Estimo aquesta terra i crec que s’ha de fer tot el necessari per a que arribi sense malmetre-la més als nostres fills, néts i besnéts. Massa sovint oblidem que només la tenim en dipòsit.

–Què treballarà per canviar si arriba al Consell General?
–Protegir els drets dels individus, prioritzar l’educació, garantir la sanitat, lluitar per unes pensions dignes i per a la protecció del nostre entorn natural i de la salut dels ciutadans en tots els àmbits..

–Amb quins valors del seu partit se sent més identificat?
–Solidaritat, responsabilitat, progrés i transparència.

– Què vol canviar de la seva parròquia?
– Voldria que Encamp fos una vila activa amb un comerç adaptat i dinàmic i que la Parròquia doni resposta als seus habitants tant del Pas de la Casa com d’Encamp, que sigui una parròquia integradora on s’escolti als veïns i on es faciliti la creació i sostenibilitat del comerç i de la petita i mitjana empresa. Voldria menys contaminació lumínica, més selecció de residus i que no es facin més edificis singulars (Comú, Funicamp). Tenim un entorn privilegiat que cal preservar i potenciar.

–És esportista?
–Imparteixo i rebo classes de kundalini ioga, i m’estic formant com a professora. M’encanta ballar, esquiar i nadar.

–Quina música li agrada?
–Gairebé tota, segons el moment i l’humor. M’apassiona l’Òpera.

– De què viu?
–Tot i que m’he dedicat molt de temps al sector immobiliari, des de fa uns anys treballo en una gran empresa de moda del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT