PUBLICITAT

Vicenç Alay President del PS

VICENÇ ALAY: «Tenim una voluntat de pluralitat»

Vicenç Alay, president del PS
Vicenç Alay, president del PS
La seva veu sona ferma i contundent. Idees clares i certesa de tenir encara feina per fer dins del partit. Vicenç Alay vol acabar de posar el precinte al projecte que va iniciar ara fa dos anys al capdavant del Partit Socialdemòcrata.
 
–Per què ha decidit presentar–se a la reelecció? 
–Hi ha un punt de cert en el fet que se’ns digui que som la candidatura continuista. Tenim un projecte endegat i se’m va demanar de continuar participant, en la figura de president i amb la renovació que es planteja en el lloc de primer secretari i secretària d’organització. Estic seriosament implicat en aquest projecte de reconducció del partit, després de tot el que va passar fa dos anys i he acceptat aquesta invitació 
 
–Què volen proposar? 
–Volem seguir amb aquesta tasca de recuperació del partit. Com a PS, a l’any 2009, vam ser la primera força política. La gent ens va votar i vam poder entrar al Govern. Més tard, es vapatir un sotrac important a les eleccions de 2011 i després hi va haver la sortida d’uns quants militants que anar a SDP. Aleshores, es va fer una aposta per intentar dinamitzar el partit i recuperar la força que havíem tingut. Som un partit amb vocació de Govern, no amb una vocació residual i això significa molt treball, saber engrescar a la gent i estem en aquest procés. No es tracta ara de canviar, sinó de consolidar la línia i el treball que s’ha fet fins ara.
 
–Com va valora la renúncia de Pere López a la secretaria del partit? 
–És un moviment estratègic a nivell de persones i d’executiva. El Pere té i tindrà molta feina pel protagonisme que li dóna ser el president del grup parlamentari. En aquest sentit, va considerar que era bo que una persona com el David Ríos, amb disponibilitat per agafar aquest càrrec, i amb les ganes que té, fos una aposta positiva per substituir–lo. Evidentment, en l’hipotètic cas de sortir escollits demà.
 
–Per què pensen que sou la millor opció? 
–Nosaltres proposem un equip i un entorn que ja ha estat al capdavant del partit aquest temps, amb ganes de seguir treballant, de corregir les coses que s’hagin de corregir i tirar endavant el nostre projecte. Demanem la confiança de la gent en mesura que, precissament, ja ens coneix, saben qui som i el projecte que tenim.
 
–Quines prioritats tenen en cas d’aconseguir ser reelegits? 
–No som un partit acabat de formar. Tenim 15 anys de vida i ja portem un bagatge i una trajectòria. Qualsevol persona del PS sap per on ens movem. i quina és la nostra dinàmica. Som un partit d’esquerra que intenta aglutinar un aspecte ampli de gent. Hi ha una voluntat de pluralitat, de transparència, transversalitat i d’intenta arribar a la gent. 
 
–Què s’ha de millorar? 
–Recuperar la confiança de la gent, que vegin que hi ha la possibilitat de canviar i de redreçar la línia política. Aquesta és la nostra aposta i la nostre gran voluntat.

–Com valoren els resultats obtinguts a les eleccions generals? 
–Jo faig una lectura diferent a la que fa molta  gent. Si es fa a nivell de consellers, clar, perquè vam baixar a tres consellers però, si es mira el percentatge de vots, es veu que estem en la línia de tornar a recuperar la confiança de l’elector. El vot d’esquerra es va repartir i, tot i que són xifres que aspirem a millorar, no vaig considerar que fossin uns resultats decebedors. Això sí, faig autocrítica i és evident que amb aquestes xifres no es pot governar. 
 
–Com afronten les comunals? 
–Al 2011 va coincidir la nostra davallada i la irrupció d’una nova força que va tenir molt suport. Ara estem en una situació diferent i afrontem les comunals amb ganes i amb il·lusió  de millorar els resultats. Tot això són etapes, estem en una cursa de llarg recorregut i treballant amb projectes plurals. 

–PS ha de buscar aliances amb altres partits? 
–Serà demà al congrés on s’acabi de prendre decisions a nivell de partit però, a títol personal i de molta gent de l’executiva i del partit, et puc dir que el camí que vam començar quan es va tirar endavant la coalició Junts segueix sent un referent per a nosaltres. Tenim voluntat de crear un front ampli de gent de progrés , de centre esquerra i d’esquerra. Estic absolutament convençut que avui es referendarà aquesta línia i aquesta posició.
 
–Andorra és un país de dretes? 
–És la gran pregunta del milió. Cada país té les seves circumstàncies i a Andorra, per les raons que siguin, li costa més votar progressista que conservador. Si mirem els resultats de les eleccions, cadascú pot treure conclusions, però hi ha una quantitat important de votants com per donar suport a un projecte com el nostre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT