PUBLICITAT

ÒSCAR ORDEIG ALCALDABLE COMPROMÍS PER LA SEU

ÒSCAR ORDEIG: «Hem d’obrir nous projectes i evitar que la gent hagi de marxar de la Seu»

L’alcaldable per Compromís X la Seu, Òscar Ordeig, davant de l’edifici de l’Ajuntament de la Seu.
L’alcaldable per Compromís X la Seu, Òscar Ordeig, davant de l’edifici de l’Ajuntament de la Seu.
Òscar Ordeig té 37 anys, està casat i té tres fills. Doctor en Administració i Direcció d’Empreses, Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Màster en Direcció d’Empreses i Màster en Fiscalitat. Actualment és diputat del PSC al Parlament de Catalunya i Regidor Portaveu de l’Ajuntament de la Seu. Havia estat portaveu de Progrés al Consell Comarcal. Va treballar com a cap d’àrea a l’Ajuntament de la Seu i de Gerent del club Sedis Bàsquet.

–Quan i com li ve la passió per la política?
–Més que la passió per la política, sempre he tingut un fort compromís social i de responsabilitat amb la gent del meu entorn. Des de l’escola, sempre m’he preocupat pel bé comú i he estat molt crític amb la gent interessada. Vaig entrar en política perquè crec que es pot construir una societat millor i amb menys desigualtats.

–Per què va triar aquest partit?
–El meu compromís social ha anat lligat a uns principis progressistes i d’esquerres. A La Seu, Progrés pel Pirineu va representar un projecte de progrés i de defensa de La Seu i del Pirineu que em va captivar. Sense cap mena de dubte, formar de Progrés primer, i de Compromís x La Seu després, m’ha ensenyat evidentment moltes coses.

–Ha tingut mai responsabilitats polítiques?
–Com a diputat al Parlament de Catalunya, com a regidor portaveu a l’Ajuntament de la Seu i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Tot i això, mai he tingut responsabilitats de govern. Esperem, tot i això, que a partir del 24 de maig això canviï.

–Què és el que més li agrada de la seva ciutat?
–El sentiment de pertinença dels urgellencs a la ciutat, el seu urbanisme acollidor i la seva història mil·lenària.

–Política més família, amics o vida social, és una fórmula impossible?
–Crec que res és impossible. A la vida cal saber qui i què et fa feliç. La meva família i la política em fan sentir feliç i acabo trobant temps per tot. Evidentment, sempre hi ha moments en què l’agenda és més atapeïda del què voldria, motiu pel qual tinc un equip que pot assumir molts temes.

–Com es guanya la vida?
–Sóc diputat al Parlament. Tot i això, tinc experiència professional en d’altres sectors que no són la política. Crec molt necessari tenir diferents experiències en el món públic i privat per no perdre la perspectiva de la realitat.

–Cal què els polítics siguin professionals?
–La política ha de ser vocació de servei. Tot i això, en determinats moments la gran dedicació que requereix fa necessari una remuneració. El problema és que hi hagi gent que pugui estar 20 o 30 anys en política i no deixi pas a noves persones i noves maneres de fer les coses.

–Què cal fer per què la ciutadania recuperi la confiança en la  classe política?
–Recuperar la vocació i ‘lluitar’ per resoldre els problemes de la gent. Les persones volen veure polítics que toquen de peus a terra i que gestionen amb rigor i austeritat els seus impostos. També volen persones preparades que ajudin a construir una ciutat millor per a tots.

–La Seu és capital dels Pirineus?
–Els darrers anys hem perdut oportunitats i hem retrocedit molt respecte els nostres veïns. Cal recuperar la personalitat i el dinamisme perduts. Encapçalem el trist rècord de despoblació, empobriment i atur de tot el Pirineu català. Cal un canvi urgent!

–Quin model de ciutat li agradaria?
– Una ciutat cohesionada, capital del Pirineu i reconeguda arreu del món pel seu Parc del Segre i pel Patrimoni de la Humanitat.

–Quin valor és el que destacaria de la seva formació política?
–La novetat i la transversalitat. Compromís ha nascut per defensar la Seu i sumar la gent que se l’estima per obrir una nova etapa de progrés.

–Què li cal a la política catalana?
–Obrir una nova etapa. Cal recuperar la vocació de servei i estar més al costat del ciutadà. A més, caldria una renovació profunda de persones i de manera de fer política. També caldria que el ciutadà es preocupés més i exigís resultats als representants polítics.

–Què li cal a la política de la Seu?
–Un revulsiu i un canvi. De fet, aquestes eleccions escollim entre canvi o continuïtat. Compromís x La Seu ha nascut per respondre a les moltes persones que no estan satisfetes amb la manera d’actuar de l’equip de govern actual. Representar a tothom, independentment de les seves idees. Això, ara no passa.

–Encara hi ha camí per recórrer?
–Com deia Miquel Martí i Pol: ‘Tot està per fer i tot és possible’. La Seu tirarà endavant si els ciutadans i ciutadanes tenen esperit crític i innovador. Hi ha molts i molts aspectes a millorar actualment.

–Quines són les propostes de millora per a la Seu si és escollit alcalde?
–Reduir els impostos, destinar els pisos buits dels bancs a lloguer social, la catedral Patrimoni de la Humanitat, 30 plans d’ocupació o reobrir la llar d’infants de la Grandalla, recuperar les ajudes als clubs esportius, pla de xoc per a la neteja dels carrers o oposar-se a les retallades de la Generalitat a la Seu, entre d’altres.

–Si vostè surt escollit, serà un alcalde...  
–... Proper i complidor. La gent em diu que estan cansats de veure promeses incomplertes i polítics que no trepitgen el carrer. També seré un alcalde amb un projecte de ciutat ambiciós i engrescador que permeti obrir nous projectes i evitar que la nostra gent hagi de marxar de La Seu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT