PUBLICITAT

VÍCTOR PINTOS Candidat a cònsol menor d’Andorra la Vella (Cd’I+Liberals)

VÍCTOR PINTOS: «M’espero una campanya bel·ligerant»

El candidat a cònsol menor d’Andorra la Vella per Cd’I i Liberals, Víctor Pintos, ahir.
El candidat a cònsol menor d’Andorra la Vella per Cd’I i Liberals, Víctor Pintos, ahir.
Les amistats i les xerrades polítiques de «sobretaula» van acabar per conquerir Víctor Pintos i per encomanar-lo d’aquest cuquet de la gestió comunal. Aquest enginyer de camins, amb 30 anys d’experiència en el món de la construcció, va recollir el guant i, després de fer les pertinents valoracions amb la família, va decidir embarcar-se en aquesta aventura de Cd’I+Liberals a Andorra la Vella. Secundant Jordi Minguillón, és el candidat a cònsol menor de la capital i assegura tenir la il·lusió d’un nen per començar a dibuixar la seva trajectòria en el món polític. / Per IVÁN ÁLVAREZ
 
–Experiència activa en aquesta esfera no en tenia...
–Tinc amistats íntimes lligades al món polític i considero que, per moltes raons, ha arribat el moment d’implicar-m’hi i de fer una sortida en escena. A nivell personal ho sentia així i és un moment idoni per fer aquest pas. Ara, aprofitant la regeneració del partit, hem de sumar esforços i estic molt satisfet per haver acceptat la proposta que em van fer i adherir-me al projecte.
 
–Un bateig en aquest món amb tots els honors.
–Entrar com a número dos em permet entrar en un món absolutament nou, amb moltíssima il·lusió, humilitat i ganes d’aprendre.
 
–Que pot aportar Víctor Pintos?
–Sóc una peça més d’aquesta regeneració. M’impulsa el poder aportar la meva experiència dins del sector de l’empresa privada, perquè, en el fons, la gestió d’un comú té molt a veure amb la gestió d’una gran empresa. En les dues vessants hi ha un altíssim component de gestió, de gestió financera, de recursos humans i, en el cas comunal, amb una aproximació total als ciutadans de la parròquia. Entenc que l’aportació empresarial en la gestió comunal és quelcom molt valuós.
 
–Un projecte, el de la coalició Cd’I+LdA, que a molta gent li grinyola...
–Ens hem creuat dos corrents, al menys a nivell programàtic, molt similars. Més enllà d’aquí, no s’han de buscar massa justificacions. Les ideologies, en aquest cas, no tenen res a veure perquè estem parlant d’un tema parroquial. La política nacional i la comunal no s’assemblen gaire i es basen en paràmetres molt diferents, tot i que, de vegades, donin la sensació de solapar-se. Puc entendre que hagi generat enrenou aquesta unió, perquè tothom hi fica cullerada,però s’ha generat per interessos electoralistes i per treure rèdit polític. És més enrenou que no hi hagi acord amb DA, que no pas un acord programàtic, de persones i compatible.
 
–Què proposen com a coalició?
–La barreja de l’experiència comunal d’uns anys d’activitat en plena crisi econòmica i l’aportació d’una visió estratègica a nivell de gestió amb gent capacitada, formada, amb ganes i disponibilitat. Una candidatura perfectament compatible en persones i idees, ferma i valent. Defensem una parròquia que escolti als ciutadans, que obtingui respostes i fer pre valdre la idea de la capitalitat d’Andorra. Portar-la a una situació i al nivell que es mereix
 
–Quina campanya espera?
–Serà una campanya dura i bel·ligerant, sí. Serà, possiblement, un ‘tots contra u’, perquè la campanya mediàtica que hi ha en contra d’aquesta coalició és important. Estem en el punt de mira, però es pot gestionar bé perquè tenim les idees molt clares. Una de les armes que ens avalen és intentar donar continuïtat a uns anys de treball en les que s’han fet coses molt interessants per la parròquia i pel país. Per exemple, el fet de ser, proporcionalment, una de les parròquies menys endeutades del país. 
 
–Com valora el tema de l’heliport?
–La coalició veu molt important la construcció de l’heliport, perquè afavorirà el trànsit de viatgers i turistes, però rebutgem que es faci a la Comella. És un nucli urbà i ha de ser preservat de molèsties, incidències i contaminació acústica. La proposta d’ubicació que m’agrada és la de la Borda Vidal a Sant Julià. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT