PUBLICITAT

LAMBERT PERERA DISSENYADOR DE SABATES

LAMBERT PERERA: «Fabriquem sabates còmodes i andrògines»

Lambert Perera, dissenyador.
Lambert Perera, dissenyador.
Quan Lambert Perera Cortés (Barcelona, 1984) va arribar a l’edat universitària va marxar d’Andorra per anar-se’n a estudiar alta costura a París, on es va quedar a treballar fins al 2013 en les cases de moda Lanvin i Yves Saint Laurent. Després se’n va anar a Barcelona on ha creat la seva pròpia marca, Les Chausseurs, amb què acaba d’obrir una botiga a la capital catalana i aviat n’inaugurarà una a Corea. Maison Honoré és la línia per a home, i Les Chausseurs, per a dona. / Per ESTHER JOVER MARTIN

–Per què ha optat pel disseny de sabates i no de roba?
–Vaig estudiar disseny de moda i a Lanvin em vaig iniciar en gestió de producte, concretament, de jaqueta, i a Yves Saint Laurent vaig ser cap de taller per a clients privats. A París però, vaig crear la meva primera marca, Baron Baronne. També em vaig vincular amb gestió de productes a Inditex. Finalment, em vaig acabar decantant cap a les sabates, perquè tenen més sortida. M’he especialitzat amb el calçat de pell. A part de la meva marca també tinc marca blanca i gestiono i produeixo per altres marques.

–On es pot trobar la marca Les Chausseurs?
–Les sabates es poden comprar via web (www.leschausseurs.com), i tenim la botiga de Barcelona, al barri de Gràcia. Però també venem en establiments multimarca, per exemple, a França, Itàlia, Espanya, Anglaterra, Japó, Estats Units, Canadà... Fins al 2018 tenim plantejat obrir deu botigues en diversos països, i a Sant Sebastià i a Madrid tenim molta clientela, moltes compres són via internet.

–S’ha plantejat la possibilitat d’obrir una botiga a Andorra?
–Bé, més que una botiga, potser podríem portar la línia de sabates més clàssica.

–Per què? La resta de dissenys són massa atrevits?
–Perquè les Chausseurs té només sabata plana, no fem calçat amb taló. Tothom diu que són molt còmodes. De fet, el nostre patronista ha treballat molts anys en ortopèdia i el formó (motlle) que utilitzem és molt còmode. A nosaltres, però, ens agrada molt treballar els metacrilats i, a més, és una sabata amb un estil molt androgin, de fet, sovint ens pregunten si és de dona o d’home. A Andorra una botiga pròpia no, però portar la línia sí.

–Amb quin material fabriquen les sabates de Les Chausseurs?
–Només amb pell, res sintètic. Treballem amb pell de vacum i cabrum, tota comprada a Espanya. L’adoberia, el tint de les sabates, també és espanyola. També estem intentant crear una nova línia eco, amb una fibra japonesa que dura molt més que la pell i, fins i tot, és més cara. Potser en una o dues temporades ja traurem alguna col·lecció  de sabates eco.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT