PUBLICITAT

SERGI PENEDÈS

SERGI PENEDÈS: «Hi ha prou rols perquè el voluntari se senti omplert»

Sergi Penedès, gerent de la Creu Roja.
Sergi Penedès, gerent de la Creu Roja.
La Creu Roja andorrana compra amb uns 200 voluntaris, xifra que demostra la predisposició nacional a contribuir de tasques solidàries. No obstant, sempre són necessaris nous perfils i benvinguts els interessats en ajudar. Així ho afirma Sergi Penedès, gerent de la institució al país, que anima a tothom a conèixer-ne la tasca i assabentar-se de com contribueix a la millora de la vida social. 
 
–Quants voluntaris tenen, actualment?
–La xifra oscil·la entre els 200 voluntaris, però la disponibilitat és variable, pel que comptem amb 50 o 60 membres actius.
 
–Quin seria el número ideal?
–Més que parlar d’una xifra absoluta, com que tenim diferents àrees, hem de dividir. Per a social, per exemple, a vegades tenim puntes de feina per a les quals se’n necessiten més. És variable; si poguéssim comptar amb 60 cada cap de setmana, seria ideal.
 
–En funció d’aquestes àrees, quin perfil de voluntari és més necessari, ara per ara?
–Feines per fer n’hi ha moltes; qualsevol habilitat i persona que tingui temps, encaixa. Xarxes socials, coneixements logístics, socorrisme... 
 
–Recordi’ns el paper de la Creu Roja.
–Principalment hi hauria les tasques de caràcter social: des d’orientació laboral fins a acompanyament de persones en situació complicada, amb necessitats estructurals, bàsiques.
 
–Aquí a Andorra no som conscients d’aquestes mancances i per contra hi són.
–És una novetat al país, però existeix. Tant nosaltres com altres entitats treballem amb aquests col·lectius, que necessiten d’ajuda diària.
 
–Fan altres coses.
–I tant: formacions en primers auxilis a totes les escoles del país així com també de riscos naturals. A les nostres aules també impartim, per a voluntaris, empreses i particulars, altres cursos. Finalment, també treballem en transport sociosanitari traslladant persones amb mobilitat reduïda: visites al metge o encàrrecs, per exemple.
 
–Cal molt temps lliure.
–Dit així ho sembla, però hi ha plantilla fixa i voluntaris, la combinació que ens permet treballar. Qualsevol persona, encara que només tingui dues hores la setmana o un mes d’estiu.... És necessària i pot entrar a l’àrea que més li atragui.
 
–Com van, de joves?
–El grup de joventut, que fa moltes activitats, està creixent molt. 
 
–A nivell internacional. Què fan?
–Tenim diversos projectes encarats. Ara valorem, amb la Plataforma d’ONGs, tenir algun paper en la crisi dels refugiats. Estem valorant la viabilitat de tirar endavant projectes a camps de Grècia.
 
–Per què hauríem de ser voluntaris?
–Hi ha prou varietat de tasques com per trobar un rol com a voluntari que t’ompli. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT