PUBLICITAT

DANI GARCIA I TONI BESOLÍ Training Camp Fandjudo

DANI GARCIA I TONI BESOLÍ: «Compartir tècniques et dóna més coneixements»

Ja fa uns anys que cada estiu, per aquestes dates, la Federació Andorrana de Judo organitza una estada de pretemporada conegut com Training Camp Fandjudo. Aquest any, no ha pogut faltar aquesta activitat, que es fa durant cinc dies al Centre de Tecnificació d’Ordino i que compta amb la presència de Laura Sallés, recent arribada dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Els dos màxims responsables del Training Camp són el seu entrenador, Dani Garcia, i el director tècnic, Toni Besolí.
 
–Qui pot apuntar-se a aquesta estada?
–Participen tots aquells lluitadors andorrans de les categories mínim, cadet, júnior i sènior. Amb tot, gràcies a les bones relacions que tenim amb els països veïns, podem fer una estada amb molts lluitadors, que li dóna un aire de qualitat.
 
–Això dóna més nivell a la concentració?
–Per suposat. Hem pogut acollir lluitadors de dos centres de tecnificació de França, de Toulouse i l’Augverne, els millors de la seva edat de tota la regió, com també un grup de la Federació Espanyola. És ideal.
 
–Heu folrat tota la pista d’atletisme del Centre de Tecnificació d’Ordino de tatamis. Quanta gent moveu?
–En total som unes 140 persones. D’Andorra més o menys són una vintena. De francesos uns 90 i espanyols, uns 30 més.
 
–Ara que hi ha tantes estades a l’estiu, perquè decideixen venir a Andorra?
–Temes de relacions entre federacions. Amb ells ja els hi va bé sortir d’allà on entrenen sempre, ens tenen a prop i estan a un lloc concentrats on poden conviure les 24 hores junts, cosa molt important en aquest esport. I a nosaltres, que sempre ens toca desplaçar-nos, no ens cal.
 
–Si jo sóc un lluitador andorrà i ja entreno durant tot l’any, què m’aporta apuntar-me?
–És una gran manera d’iniciar la pretemporada. Són entrenaments de qualitat per començar molt fort i estar bé al setembre. Poder compartir tècniques de combat amb gent de fora també et proporciona més coneixements.
 
–Feu alguna competició interna?
–A d’altres estades sí que en fan però nosaltres no. Cinc dies passen ràpid i el que volem és compartir entrenaments, aprendre els uns dels altres. L’objectiu no és combatre entre nosaltres.
 
–Només feu judo?
–També organitzem alguna sortida un dia, a mode de descans.
 
–Com quina?
–Una excursió per la muntanya, perquè coneguin una mica més el nostre país. Això també els ajuda a que tinguin convivència fora del tatami.
 
–Amb tanta gent haureu omplert els hotels d’Ordino. Una bona manera de potenciar el turisme esportiu?
–No és la intenció però això és un plus. Punts a favor. Fa anys que fem aquí l’estada i estem de meravella.
 
–Ja passades les vacances, ara és tot preparació. Per quan tornen les competicions?
–Fins a l’octubre res. Les vacances ja han passat, ara es fan els primers entrenaments i al setembre ja tornarem amb la rutina d’entrenaments. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT