PUBLICITAT

L'emissió de lletres rep peticions per més de 145 milions d'euros

  • El Govern haurà de fer una subhasta perquè la demanda és superior als títols emesos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca Foto: ÀLEX LARA

l'emissió de deute públic per valor de 100 milions d'euros en la modalitat de lletres del tresor aprovada pel Govern queda assegurada, després que durant el termini de subscripció (entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana) s'hagi assolit un volum de peticions de 145.204.000 euros. Així ho va fer públic aquest dijous el Govern a través d'un comunicat en el que s'explica que, en ser superior la demanda de subscripcions als 100.000 títols emesos, el Govern farà avui mateix la corresponent resolució de la subhasta per a l'adjudicació de les lletres. L'operació no suposarà nou endeutament i servirà per donar continuïtat a l'emissió realitzada ara fa un any i que venç el 26 de novembre.

Tal com es va fer públic fa pocs dies, la rendibilitat de la inversió estava fixada en el 4,25% anual, no donant dret al cobrament de cupons periòdics. La data de liquidació de la subscripció serà aquest dilluns 28 de novembre, mentre que la data de venciment, que al mateix temps serà la data de liquidació de l'amortització, serà el 23 de novembre del 2012.

Segons el mateix comunicat, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va qualificar el volum de demandes de subscripció com «una molt bona notícia», ja que «d'una banda, es continuen diversificant les fonts de finançament de l'Estat i, de l'altra, es demostra un elevat nivell de confiança per part dels inversors». Cinca va voler remarcar el fet que els 145.204.000 euros en peticions s'hagin pogut assolir en només dos dies de subscripció, «la qual cosa referma encara més el fet que les lletres del tresor del Principat d'Andorra són un producte molt ben valorat per l'inversor».

Les entitats que han participat com a intermediàries de la subscripció, actuant també com a asseguradores de l'emissió sense que l'Estat hagi d'assumir cap tipus de comissió, han estat Crèdit Andorrà, S.A.; Andorra Banc Agrícol Reig, S.A.; Mora Banc Grup, S.A.; Mora Banc, S.A.U.; Banca Privada d'Andorra, S.A. i Banc Sabadell d'Andorra, S.A.

CONTINUÏTAT A LA FÓRMULA / L'emissió de deute públic, engegada pel Govern socialdemòcrata i continuada ara pels demòcrates, ha permès diversificar les fonts de finançament tradicional de l'Estat i ha fet possible la cancel·lació d'una part dels crèdits bancaris, alhora que, segons va subratllar el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha evidenciat la confiança dels inversors en el deute andorrà. Igualment, el Govern assegura que vist «l'èxit» d'aquestes operacions, la voluntat és donar continuïtat a aquesta via de finançament, que permet alleugerir el deute bancari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT