PUBLICITAT

Parallamps 'made in Andorra'

  • Ja hi ha prop d'un miler d'aquests aparells instal·lats arreu del planeta
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rodríguez fa la seva explicació, ahir a la reunió amb els distribuïdors. Foto: ÀLEX LARA

L'empresa INT,AR., SL vol contribuir al creixement econòmic del país amb «parallamps made in Andorra». Així es va expressar ahir el soci i director gerent de l'empresa, Ángel Rodríguez, en clausurar una reunió internacional dels seus distribuïdors. La trobada ha reunit al país més d'una quinzena de professionals vinguts de les «quatre parts del món» –del Japó, Paraguai, Mèxic, Argentina, Algèria i Espanya entre d'altres–, ha servit per presentar el producte: un parallamps que funciona per desionització. I també el país, va insistir Rodríguez, que va explicar que s'ha aprofitat per fer ruta turística amb els distribuïdors d'aquests parallamps.

Aquests aparells són més «segurs» que no pas els parallamps tradicionals, doncs en comptes d'atreure'ls redueix el camp elèctric per evitar la descàrrega en un radi de 25, 50 o 100 metres, en funció de l'aparell escollit. Aquests «protegeixen de veritat», sentenciava el director gerent de INT, AR., SL. Aquests parallamps es van començar a fabricar a Andorra el 2003, i ja es distribueixen arreu. Hi ha més de 120 instal·lacions fetes al Japó, un total de prop de 850 aparells col·locats fora les fronteres andorranes i una cinquantena llarga a dins. La clientela principal és el sector públic, però el producte també es dirigeix al particular.

Hi ha tres tipus d'aparells per fer instal·lacions diverses: domèstiques, semi industrials i industrials, segons va exposar Rodríguez, que va calcular que una instal·lació de tipus domèstica es podria fer a partir dels 3.800 euros. Malgrat això, va manifestar que «no té preu», doncs repercuteix «en el que es vol protegir».

PIB més enllà del turisme

Es preveu que la demanda d'aquests parallamps augmenti els propers anys. Així, Rodríguez reivindica que la seva empresa està incentivant el Producte Interior Brut d'Andorra amb producció i no dependre «només del turisme». Però amb la reunió celebrada aquesta setmana –els distribuïdors van arribar dilluns–, també s'ha contribuït al sector turístic, doncs aquestes 16 persones –i els seus acompanyants– s'han allotjat i consumit al país, tal i com va comentar el mateix Rodríguez.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT