PUBLICITAT

Els serveis de salut i benestar seran més barats a finals de mes

  • Els col·lectius mèdics i socials hauran de fer-se càrrec d'aquesta rebaixa de les tarifes de responsabilitat
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants del PS, DA i el cap del Govern i la ministra de Salut i Benestar, en la reunió celebrada ahir. Foto: tony lara

Mentre les negociacions per al pacte d'estat sobre la seguretat social estan en tràmits previs, el Govern continua prenent mesures que creu convenient de cara assegurar una viabilitat de l'estat del benestar. Una d'aquestes mesures que ha estudiat i que preveu implantar d'aquí a quinze dies és la rebaixa de les taxes de responsabilitat social o el que és el mateix els serveis sanitaris i de benestar social seran més barats a partir del vinent dia 15 de febrer.

Aquesta mesura, que va ser avançada ahir per la ministra de Salut i Benestar Social, Cristina Rodríguez, suposa que la globalitat de les prestacions de serveis tinguin una rebaixa dels preus no només de les visites o serveis mèdics prestats sinó també d'altres socials, com la residència d'Enclar. Aquesta rebaixa no s'aplicarà amb un percentatge únic, sinó que la disminució «de les tarifes es farà amb un percentatge diferent», va concretar Rodríguez. La ministra va fer aquestes declaracions aprofitant la roda de premsa posterior a la reunió entre DA, PS i el Govern per concretar els passos a seguir per a les futures reunions prèvies al pacte d'estat sobre la reforma de la llei de la CASS.

Abans de concretar aquesta rebaixa de preus els responsables de l'Executiu estan revisant aquestes tarifes de responsabilitat. Per fer aquesta revisió necessiten informes del Consell d'Administració de la CASS i es preveu fer una reunió conjunta a tres bandes entre el Govern, la CASS i també els col·legis professionals i agents sociosanitaris implicats.

En aquest sentit, el cap del Govern, Toni Martí, va voler remarcar que en aquesta mesura se'n sortiran beneficiats els usuaris i hauran de pagar el col·lectiu de professionals. «Ja hi ha prou de dir que no només són els usuaris els que paguen, ara estem parlant que seran els beneficiaris, i el que sofrirà les pèrdues és el col·lectiu de metges», va dir Martí, qui va destacar la «política equitativa que es vol fer amb tots els agents del món sanitari».

Entre altres mesures que aniran en paral·lel a les negociacions que es facin entre els dos grups parlamentaris i el Govern sobre el pacte d'estat de la CASS, Rodríguez va anunciar que es preveu un nou repartiment de les funcions que han d'assumir el departament de Benestar Social i la CASS. A més la ministra de Salut i Benestar social va remarcar que el Govern continua treballant sobre la cartera de serveis i tot el que fa a la contractualització sobre els compromisos amb els professionals i convenis amb organismes.

En altre ordre de coses i pel que fa a la pèrdua quantificada per la CASS de 100.000 euros per la inversió en Spanair, des de l'Executiu van lamentar aquesta pèrdua, «perquè són 100.000 euros més que haurem de recuperar», va dir Martí. Per la seva banda, el cap de l'oposició, Jaume Bartumeu va apuntar que la raó de la pèrdua ve «d'una mala gestió històrica de fons».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT