PUBLICITAT

Pintat: «És incomprensible l'afer de les escoltes»

  • L'excap de Govern creu que la prioritat és reformar l'Administració
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'excap de Govern, Pintat Foto: ANA

L'excap de Govern, Albert Pintat, ha qualificat d'«incomprensible» l'afer de les escoltes telefòniques a la Policia, i ha recordat que durant el seu mandat va viure una crisi en el si del Servei de Policia que va comportar el canvi de director i de ministre però que no sabia que poguessin arribar a una «situació tan rocambolesca» i «indefensable». Pintat ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA, on també ha deixat clar que ell no tenia coneixement de l'afer i ha afegit que «ni crec que ningú del Govern en sabés res».

L'excap de Govern s'ha mostrat sorprès per l'afer de les escoltes telefòniques a la Policia i ha manifestat que ell no en sabia res, ni tampoc ningú del Govern. En aquest sentit, ha qualificat d'«incomprensible» i «indefensable» tot el que està sortint a la llum, i s'ha mostrat confiat en què s'acabarà sabent la veritat.

Totes trucades que passaven a través de les extensions telefòniques dels despatxos del director i el director adjunt de la Policia presumptament estaven punxades i quedaven enregistrades. Segons consta en l'informe que el director, Jordi Lluís, va trametre a la Fiscalia el juny del 2010 en el moment de descobrir l'afer de les suposades gravacions il·legals–, aquestes extensions telefòniques disposaven d'un commutador manual que teòricament engegava de forma voluntària el sistema d'enregistrament. Després de fer-ne les comprovacions, però, resultaria que la gravació es feia de forma permanent, independentment de si es premia, o no, el botó de gravació del commutador manual.

En l'entrevista, Pintat ha repassat l'actualitat i la situació del país. L'excap de Govern creu que una de les prioritats ha de ser la reforma de l'Administració, que no s'ha de traduir en rebaixar sous i reduir drets, sinó que ha de ser un paquet que inclogui «reveure circuits, mecanismes, procediments» per ser més àgils. En aquest sentit, creu que Andorra s'ha burocratitzat en excés i això ha perjudicat la imatge i l'atractiu del Principat de cara l'exterior. Pel que fa a l'IRPF, Pintat creu que «és indiscutible que s'ha de posar» i s'ha mostrat d'acord amb el fet de lligar la reforma de la Llei de la CASS a la implantació de l'IRPF qualificant-la de «bona fórmula».

D'altra banda, respecte a la possibilitat de fer una llei de responsabilitat política, Pintat ha manifestat que «no li fa por» però s'ha preguntat a quin país existeix i ha afegit que «si no existeix és perquè és inaplicable». A més, Pintat ha dit que si es vol fer la llei, no l'espanta, tant si és retroactiva com si no ho és, perquè ell és responsable «de tot el que he fet».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT