Publicitat

Notícia

Les obres del geriàtric d'Escaldes ja estan a punt de començar

  • El comú va atorgar la llicència d'obres a Molines Patrimonis fa dos mesos i mig
  • Actualment s'han iniciat les tasques de desforestació del terreny on s'hi ubicarà
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tasques de desforestació en el terreny de davant de Caldea on Patrimoni Molines construirà el geriàtric d'Escaldes, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Ja es poden veure les màquines treballant en els terrenys de davant de Caldea, on Molines Patrimonis construirà un nou centre residencial per a la gent gran a la parròquia d'Escaldes-Engordany. Els impulsors del projecte van explicar que actualment s'estan duent a terme les tasques de desforestació per preparar el terreny.

Tal i com va confirmar el cònsol menor escaldenc, Marc Calvet, el comú va atorgar la llicència d'obres a Molines Patrimonis «fa dos mesos i mig». Així doncs, tot va segons el calendari previst per Molines Patrimonis, que ja van anunciar a principis d'any que els treballs s'iniciarien el segon semestre del 2013 i el centre, el qual representarà una inversió de 9,9 milions d'euros, podria entrar en funcionament a principis del 2015. Des del comú també van dir que «creiem que sí que es podrà mantenir el 2015 com a any d'obertura, màxim el 2016». Calvet va afegir que la corporació celebra que hagin començat «i més tenint en compte l'època econòmica tan complicada que vivim».

INSTAL·LACIONS / El centre es construirà en una parcel·la de 1.125 metres quadrats propietat de Molines Patrimonis, coneguda com Salita i ubicada al carrer Josep Viladomat.

Tal i com van informar des de Molines Patrimonis a principis d'any, el centre, d'uns 8.750 metres quadrats, tindrà una capacitat per a 144 places residencials i 20 més de centre de dia. S'estructurarà en diferents unitats de convivència per poder oferir el servei especialitzat més adequat a cada resident, segons les seves necessitats i els seus diferents nivells de dependència, tant física com cognitiva.

La posada en marxa d'aquest nou centre residencial a Escaldes-Engordany significarà també la creació d'uns vuitanta llocs de treball fixos i qualificats entre metges, infermeres, auxiliars de geriatria, psicòlegs, fisioterapeutes, personal administratiu o de manteniment i neteja entre altres.

Amb la concreció d'aquest projecte, a més d'ajudar a la reincentivació econòmica de la parròquia, es tanca una demanda de la ciutadania iniciada anys enrere. Va ser l'ara cap de Govern, Toni Martí, qui va establir-ne els primers passos només iniciar la seva segona legislatura comunal, al 2007, després de veure que el projecte requeria de recolzament privat. Finalment al maig del 2009 es va arribar a un acord amb Molines Patrimonis perquè s'encarregués del projecte.

El consell de comú va aprovar traslladar una cessió obligatòria de terreny a una altra unitat d'actuació de la parròquia, de propietat comunal, en tant que la cessió originària corresponia a una superfície de 144,45 metres quadrats, la qual no complia amb la superfície mínima edificable prevista al Pla d'Ordenament Urbanístic Parroquial (POUP).Per a més informació consulti l'edició en paper.Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


T'has de registrar per comentar les notícies o entra amb el teu usuari

Publicitat

Editorial

Aquesta és la nostra gran obra de teatre

  • 0
Publicitat

Opinions

Més opinions


Publicitat

Entrevista

JESÚS RONDÁN «No penso si als vuitanta anys seguiré corrent»

JESÚS RONDÁN Maratonià

JESÚS RONDÁN «No penso si als vuitanta anys seguiré corrent»
Publicitat

Monogràfic

Business 24

Business 24 Descarregar PDF
Publicitat
Publicitat