PUBLICITAT

En contra de la «llei mordassa»

  • Bartumeu diu estar preocupat «pel segrest partidista del Codi Civil» que han fet els demòcrates
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

El Grup Parlamentari Mixt està analitzant el text de la proposició de Llei qualificada de protecció civil als drets a la intimitat, a l'honor i a la pròpia imatge, tot i així, el seu president, Jaume Bartumeu, ja va sentenciar ahir que «no ens agrada» i «no hi podem donar suport».

Per Bartumeu, aquesta proposició de Llei del grup de la majoria «és un perfecte exemple de la moral de situació», ja que, segons ell, els que ara governen quan estaven a l'oposició del 2009 al 2011 «contemplaven amb simpatia que el Govern fomentés les intervencions», ja fossin comentaris a les publicacions o a les xarxes socials, «però quan han tingut una força majoritària, han volgut anar a controlar-ho tot».

Matrimoni gai

El president del grup mixt va voler recordar ahir que tant el grup com el partit de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), estan a favor de la legalització del matrimoni entre les persones del mateix sexe. A la pregunta de perquè no hi ha hagut consens entre els tres grups parlamentaris, Bartumeu va explicar que quan van parlar amb els advocats que van dur a terme la recollida de signatures, «nosaltres ja vam constatar que el grup majoritari tenia opinions diverses i això ja frustrava que tots poguéssim presentar una iniciativa conjunta».

Pel que fa a la proposició del PS de modificació de la Llei del matrimoni, Bartumeu va dir que «tampoc ens han dit que la presentarien», però va afegir que aquest fet «no tindrà repercussions en el nostre posicionament». Així doncs, el president del grup mixt va dir que analitzaran el text un cop el tinguin.

Amb el que sí es va mostrar totalment en desacord és amb l'opció de DA, la qual va anunciar que havia iniciat «una cosa amb tanta transcendència com és modificació del Codi Civil». Per Bartumeu, «cap força política, per molt majoritària que sigui, pot cometre la temeritat d'aplicar un nou Codi Civil sense consultar». El president del grup mixt va titllar la iniciativa demòcrata de «segrest partidista del Codi Civil»,

Finalment, Bartumeu va voler destacar, relacionat amb el tema dels matrimonis homosexuals que, «si del què estem parlant és de matrimoni, és en la Llei del matrimoni on s'ha de regular» i no en el Codi Civil. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT