PUBLICITAT

Un petit sector d'UL projecta un nou partit més a la dreta

  • El projecte, encara emergent, l'anomenen Front Nacional, com el que lidera a França Marine Le Pen
J. R. BAIGES
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Vista del Consell General, amb Bastida al centre a l'esquerra Foto: TONY LARA

Unió Liberal (UL), el partit dominant i incontestable a la parròquia de Sant Julià de Lòria, no té els detractors només fora, sinó també dins de les seves pròpies files. Un destacat prohom liberal, un exconseller general i un exconseller del comú lideren un projecte per formar un partit al marge de l'omnipresent UL, que ara per ara es debat sobre si promoure juntament amb Liberals d'Andorra (LdA) una alternativa que, si finalment no aconsegueix desbancar Toni Martí del Govern, sí que almenys tingui prou veu al Consell General com per influenciar les decisions legislatives. També es tracta d'una iniciativa a mitjà termini de cara als comicis del 2019, quan Martí no repetirà com a candidat i quan des de LdA es considera que hi haurien opcions d'aspirar a un repte major.

Dins dels cercles polítics de Sant Julià s'anomena aquest nou projecte amb el nom de Front Nacional, com el que lidera a França Marine Le Pen, situada a l'extrema dreta de l'escenari polític del país veí.

L'origen de la ruptura amb UL és, lògicament, el gran descontentament amb la seva acció política els darrers anys. D'una banda aquest sector està molt molest amb la gestió que s'està fent des del comú lauredià i no comparteixen l'acció de l'equip de Govern. Són molt crítics en especial amb com s'està portant Naturlandia, amb deutes i diverses injeccions econòmiques des del propi Comú per poder mantenir-la.

Molestos amb bastida / Però a més a més, el malestar s'estén fins a la consellera general Roser Bastida, a qui acusen d'haver-se apropat massa a DA (donant-los suport en diverses lleis polèmiques), i d'adoptar una actitud massa progressista, segons aquest sector lamenta.

També és cert que si Unió Laurediana finalment trenca amb DA i s'alia amb LdA aquest nou projecte polític lauredià pot quedar en un intent. Com ja va publicar dissabte aquest rotatiu, la previsió és que l'excòncol Josep Pintant integri la candidatura liberal a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

De moment Liberals d'Andorra són conscients que és difícil trencar l'hegemonia dels demòcrates, però la intenció és entrar amb força al Consell General el 2015 per tenir una bona posició per disputar els propers comicis generals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT