PUBLICITAT

Adaptació al canvi climàtic

  • El Paacc celebra la primera sessió de debats amb unes 60 persones H Els participants analitzen impactes, vulnerabilitats i les possibles mesures
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les taules de debat d'ahir al Centre Cultural la Llacuna Foto: TONY LARA

El Procés d'Adaptació d'Andorra al Canvi Climàtic (Paacc), que té l'objectiu de recollir opinions i propostes de la ciutadania, va viure ahir la primera sessió de debat al Centre Cultural la Llacuna d'Andorra la Vella. Una seixantena de persones van reunir-se per parlar sobre els impactes, la vulnerabilitat i les mesures d'adaptació que caldria emprendre des del Principat per minimitzar les problemàtiques causades pel canvi climàtica. Els participants van separar-se en dos grups: un per tracta sobre agricultura i ramaderia, biodiversitat i gestió forestal; i l'altre per centrar-se en la gestió de l'aigua. El canvi climàtic Alguns dels possibles problemes amb els que es podria trobar la societat són l'augment del període de sequeres, canvis en la vegetació i la pastura o la dificultat en la gestió de cultius i pràctiques ramaderes.

Els organitzadors van explicar que l'objectiu d'ahir no era el d'arribar a una conclusió, sinó el de reunir el màxim d'opinions possibles per crear un consens de cara al 9 de desembre, quan es presentaran els resultats i les conclusions.

La propera sessió es realitzarà el 18 de novembre, i estarà enfocada a proposar accions per a l'adaptació dels sectors de la salut, el turisme, la indústria, els serveis i el comerç, així com per debatresobre els riscos naturals, l'energia, les infraestructures i l' urbanisme.

El Paacc una de les diverses iniciatives que el Govern ha portat a terme des de la seva adhesió, el 2011, al Conveni Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT