PUBLICITAT

Els Castellers d'Andorra fan el seu primer 4 de 6

  • La colla va actuar en una trobada organitzada per Creu Roja
ALBA LLACUNA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

A les noves dependències comunals d'Andorra la Vella, membres de la Creu Roja, voluntaris i socorristes, i usuaris del servei de Teleatenció Domiciliaria (TAD) han estat testimoni del primer Castell de sis dels Castellers d'Andorra en la sortida mensual que fa l'ONG amb aquest col·lectiu més vulnerable. El llibre històric de la colla, per tant, ja té una nova data que anotar: el 15 de novembre.

La trobada amb la gent gran va començar amb una explicació de la historia dels castells, així com la nomenclatura de les diferents castells i posicions. L'explicació va donar pas a l'acció. Per començar, un 4 de 5 net. Tot i els interrogants que podien haver, mai ho havien provat, però vista la seguretat del Castell anterior, van apostar per intentar el 4 de 6. Va ser el moment en que les hores d'assaig van donar el seu fruit. Sense dubte i amb pas lent però ferm, van aixecar pis per pis, no sense patir. El primer moment d'esclat d'alegria va ser la coronació del país, però els castellers van seguir treballant per descarregar-lo. Amb tots els integrants amb els peus a terra va donar pas a l'esclat d'alegria de tota la colla.

Un moment, que el cap de colla i president, Juli Peña, es va encarregar de rebaixar-la i que “cal seguir treballant” i “no pensar que està tot fet”.

El 3 de 5 net i un intent de 3 de 6, una indisposició d'un integrant de la canalla d'últim moment ho van impedir, i els dos pilars de quatre de comiat van servir per acabar de veure en quin punt es troba la colla castellera de cara al bateig de finals d'abril i on, aquell dia sí, hauran de fer tota una actuació de castells de sis. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT