PUBLICITAT

Bartumeu anuncia que la Policia tindrà un nou aparell d'escoltes

  • El Grup Mixt també presentarà una esmena a la totalitat en no compartir la filosofia del Govern
G. GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del Grup Mixt, Jaume Bartumeu en roda de premsa Foto: ÀLEX LARA

El president del Grup Mixt –Socialdemocràcia i Progrés (SDP)–, Jaume Bartumeu, va explicar ahir en roda de premsa que el seu grup farà esmena a la totalitat del projecte de llei del pressupost per a l'any que ve, perquè «és evident que no compartim la filosofia del Govern». Bartumeu no va voler afegir res més argumentant que no volia precipitar el debat parlamentari del proper dimarts. No obstant això, va presentar 11 esmenes parcials de les quals va destacar la supressió de la compra d'un nou aparell d'escoltes telefòniques per a la Policia. I va insistir en que «la compra està recollida en les fitxes d'inversió, però no hi ha prou informació», i va afegir que «entenem que es pressuposten més de 800.000 euros per a l'any que ve i gairebé 600.000 per als exercicis següents per aquest concepte». Bartumeu va concloure amb suspició que «el Govern es vol gastar 2,5 milions d'euros en un aparell que pot posar en perill els drets i llibertats de les persones recollits en la Constitució». A més, no va poder amagar el seu estupor pel fet que «si aquest aparell ha de contribuir a lluitar contra el crim organitzat i la corrupció, com és que el Govern retalla el pressupost de la Unitat d'Intel·ligència Financera?» I va llançar: «Lluitarem contra el crim o ens limitarem a escoltar?»

instrucció en curs / Tot i que és d'esperar que la Policia utilitzi aquest aparell només quan disposi d'ordre judicial, la temptació de prémer un botó avançant-se al manament del batlle pot ser forta. Amb la qual cosa Bartumeu va recordar que «encara hi ha una instrucció penal en curs sobre les escoltes il·legals fetes des del despatx central de Policia el 2010, a la direcció general del cos i a diverses persones públiques». I va insistir en que «mentre es fa la instrucció volen canviar la màquina sense saber si tothom hi està d'acord».

Ajuda al comerç / Altra esmena destacada del Grup Mixt és retirar la partida de 300.000 euros destinada a l'estudi de l'heliport per traspassar-la a programes de promoció del comerç. Bartumeu va insistir també en les ajudes socials que no són tan generoses com sembla en la seva opinió. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT