PUBLICITAT

Ensurt per una explosió al Punt de Trobada

  • Un artefacte detona a l'interior d'un vehicle que es trobava aparcat a la 5a planta del centre comercial H Es tractava d'un petard, conclou la Policia
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Vista exterior de l'E. Leclerc Punt de Trobad Foto: ÀLEX LARA

L'explosió a l'interior d'un vehicle que es trobava aparcat a la cinquena planta del centre comercial E. Leclerc Punt de Trobada va provocar ahir un petit ensurt, i fins i tot moments d'incertesa entre les persones que hi havia a la superfície comercial entre la una i les dues del migdia, que és quan es va produir la detonació. En l'incident només s'hi va veure implicat aquest vehicle, de matrícula espanyola, així com les dues persones que hi havia al seu interior, que van resultar ferides lleus. Afortunadament cap altra persona ni vehicle aparcat al voltant va patir cap lesió o dany. I és que malgrat que en alguns moments es va poder pensar que es tractava d'una situació més greu, tot apunta (i així s'encamina la investigació de la Policia), que l'origen de l'explosió va ser un petard que els implicats guardaven a l'interior del seu vehicle.

Segons va explicar el Cos de Bombers, van rebre un avís a les 13.30 hores, i fins allà s'hi van desplaçar dos camions i una ambulància del cos. El vehicle on es va produir la detonació no es va incendiar, així que la intervenció dels Bombers va ser ràpida, treballant perquè no es tornessin a produir més detonacions i controlar que l'incident no anés a més. A partir d'aquí, es va assegurar la zona per tal que fos la Policia qui prengués el relleu, i iniciés una investigació per aclarir els fets.

Segons la versió del cos policial, l'explosió va ser causada per un petard que hi havia a l'interior d'una motxilla, i que el conductor tenia en possessió molt probablement per celebrar el Cap d'Any. Ara l'únic que queda per aclarir és per què va explotar el petard: si va ser intencionadament o va ser de manera fortuïta.

De les dues persones implicades en l'explosió una d'elles va haver de ser traslladada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Presentava diverses ferides a la cara degut a l'impacte dels vidres arran de l'explosió. El cap de guàrdia de l'hospital va explicar que cap de les ferides presenta una simptomatologia greu, però que per precaució es va decidir traslladar el pacient a Barcelona, per tal que el visités un oftalmòleg i descartar cap problemàtica medica. Pel que fa a l'altre ferit, no va haver de ser atès a l'hospital.

De totes maneres, i per reforçar del tot la seguretat, fins al lloc dels fets s'hi va desplaçar un equip de tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius (TEDAX) de la Policia, que amb l'ajuda d'un gos ensinistrat van acabar de comprovar que es tractava d'un accident fortuït.

L'incident va causar expectació al centre comercial lauredià, que tractant-se d'època de festes nadalenques estava ple. Tot va quedar finalment, en una anècdota.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT