PUBLICITAT

Torna la Copa amb un nou format de competició

  • Les eliminatòries seran a l'anglesa: partit únic i en cas d'empat, un segon
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un moment del sorteig de la Copa, ahir al migdia a la seu de la FAF Foto: FAF / XAVI MIRÓ

La Federació Andorrana de Futbol va acollir ahir al migdia el sorteig de la Copa Constitució 2015, que començarà el pròxim 15 de febrer amb els vuitens de final i que comptarà d'entrada amb 16 equips: els vuit de Primera, els quatre de Segona que van jugar el play-off d'ascens la temporada passada a més els quatre primers de la Copa Federació 2014.

La Copa té com a novetat que canvia el seu format de competició. S'han acabat els partits amb anada i tornada al mateix terreny de joc, habitualment Aixovall. A partir d'ara, basant-se en l'exemple del futbol anglès, les tres rondes de classificació –a excepció de la final– es jugaran a partit únic. En cas d'empat als partits de les tres primeres rondes, hi haurà un segon partit per desempatar i si segueix la igualada al marcador es jugarà una pròrroga i si fos necessari penals, per definir l'equip que continua en competició.

Si els vuitens es jugaran el 15 de febrer, els quarts serà el 22, les semifinals l'1 de març i la final a partit també únic, amb la diferència de que si hi ha empat a l'acabament dels 90 minuts reglamentaris, es juga la pròrroga.

Un altre canvi radica en què aquesta vegada tots els equips començaran des dels vuitens, incloent els grans de Primera, que fins l'any passat entraven en competició als quarts. La UE es medirà amb la Penya Encarnada i el guanyador es medeix al de l'Inter d'Escaldes amb l'Encamp B; l'Extremenya amb el Sant Julià i qui passi contra l'Engordany amb l'Encamp; el Lusitans B amb l'FC Santa Coloma lluitaran per trobar-se amb el vencedor del UE B-Ordino B, i qui passi del Rangers -Lusitans jugarà amb qui venci de l'Ordino-la Massana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT