PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Som com som’ «celebra» la unió civil de dos homes

El BOPA fa públic el primer edicte des que la llei es va aprovar

Per R. M. S.

Alguns membres de ‘Som com som’, reivindicant els seus drets.
Alguns membres de ‘Som com som’, reivindicant els seus drets. | TONY LARA
El passat 27 de novembre de 2014 es va aprovar en el Consell General la llei que legalitzava la unió civil de parelles del mateix sexe, i finalment va ser ahir quan el BOPA va fer públic per primera vegada un edicte al respecte, amb la formalització de l’expedient previ d’aquesta unió entre dos homes residents a Andorra.

Aquesta és la primera petició que apareix publicada al BOPA després d’aquell debat que tantes espurnes va aixecar entre la majoria i l’oposició pel que fa a la seva denominació, ja que encara no es considera matrimoni, sinó unions civils. En tot cas, ahir el Butlletí Oficial de l’Estat va recollir el primer edicte que uneix Omar D. C. A., de la República Dominicana i nascut al 1985, i Francisco Javier G., espanyol nascut al 1976, i tots dos residents a Andorra.

Alegria en 'Som com som'’ / La plataforma que ha estat lluitant pels drets dels gais i lesbianes, ‘Som com som’, es va felicitar ahir per aquesta notícia i va expressar la seva alegria mitjançant el seu president, Carles Perea: «Crec que ja era hora que no només era important que s’aprovés la llei, sinó que es posés en pràctica». Perea, que va voler donar l’enhorabona a la parella, va expressar en tot cas el seu recel per «tot el camí que queda per fer»: «Crec que és un pas molt endavant en drets i igualtat, tot i que encara quedes moltes coses que s’han de millorar». L’expedient d’aquesta unió civil va ser signat el passat 11 de febrer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT