PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els líders milloren en expressió

Martí, López, Naudi i Gallardo participen en un acte per exposar propostes sobre economia

Per IMAR MARTÍNEZ

Martí, López, Naudi i Gallardo parlen abans de l’acte a l’Hotel Roc Blanc, ahir.
Martí, López, Naudi i Gallardo parlen abans de l’acte a l’Hotel Roc Blanc, ahir. | TONY LARA
A mesura que avança la campanya electoral és cada vegada més difícil que els candidats aportin nova informació o destapin algun sorpresa sobre els programes electorals. A l’Hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany es va celebrar ahir un nou acte al qual hi van assistir tres dels candidats: Pere López (PS+Verds+IC+Independents), Toni Martí (DA) i Víctor Naudi (SDP). Per part dels Liberals hi va assistir el número dos de la llista nacional, Jordi Gallardo. 
 
Els polítics van estar acompanyats per varis membres de les respectives candidatures i per un número reduït de representants del cercle econòmic d’Andorra. El funcionament va ser fàcil: una primera intervenció de 15 minuts, el dinar  i, per acabar, el torn de preguntes. Cada taula tenia dret a plantejar-ne dues. Òbviament cada partit la va fer sobre el que creien tenir més i millor arguments. 
 
Si d’alguna cosa van servir les més de tres hores d’acte van ser per comprovar que els equips de comunicació dels candidats han fet la seva feina després del primer debat que es va celebrar el dimarts organitzat per l’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA): més tranqui·litat –com a mínim aparent–, més gesticulació       –alguns més que d’altres–, i sobretot menys lectura i més projecció del missatge a tot el públic. 
Els més dinàmics van tornar a ser López i Martí, tot i que cal reconèixer que Gallardo va fer un paper destacable per la tranquil·litat tot i no haver participat al primer debat i Naudi va mostrar el seu to planer habitual.
 
Coincidències i dissidències
 
L’economia i les propostes de cada partit per reactivar-la van centrar les intervencions dels quatre polítics durant el dinar-col·loqui. L’obertura a Europa i a l’entrada d’inversos estrangers, l’agència tributària única que inclogui la comunal i la diversificació econòmica van ser els punts en els que les coincidències entre els quatre representants van ser més grans.
 
Per contra els impostos amb l’IRPF com a protagonista i sobretot el model sanitari, les cotitzacions i la CASS van posar sobre la taula punts de vista i propostes molt diferents. Martí va seguir defensant que la situació és molt complicada i que la reforma de la llei de la CASS era necessària mentre els altres tres polítics insistien en què DA busca generar i instaurar la «por» entre l’electoral per justificar les seves mesures. També va ser motiu de discrepàncies la modificació de la llei de la funció pública. Naudi, seguint la tònica de propostes de futur, va afirmar que l’objectiu d’SDP és fer una reforma de la llei per als propers 20 anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT