PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joves al poder de les GSeries BPA

Solans (22 anys) i Montellà (20) són els guanyadors de menys edat en una dècada de competició

Per I. MOURE

Solans, amb el títol de campió en 4RM, la setmana passada al Circuit del Pas.
Solans, amb el títol de campió en 4RM, la setmana passada al Circuit del Pas. | GSERIES
El desè aniversari de les GSeries BPA, el calendari de competició andorrà de curses d’automobilisme sobre gel, va acabar la setmana passada amb Nil Solans (4RM) i Edgar Montellà (2RM) com a guanyadors. D’entre 58 pilots i 8 nacionalitats diferents, després de cinc curses al Circuit del Pas de la Casa, s’han imposat un jove de 22 anys en la categoria reina i un altre de 20 en la petita.

Mai la joventut havia sacsejat tan fort la part alta de les classificacions del certamen que organitza l’Automòbil Club d’Andorra (ACA). En la suma d’edats són sens dubte els més joves. Després queden en el record corredors com Claudi Leite –campió en 2RM al 2012– que llavors tenia 25 anys i va compartir el primer lloc del podi amb Ferran Font –llavors 44– o Joel Capdevila, que va guanyar l’edició del 2013 en 2RM amb 21 anys juntament amb Xevi Pons –35– en la categoria reina. Els Ramon Plauys, Agustí Albareda, Simó Sala, Marc Gutiérrez, Oriol Ribalta, Jordi Pons, Francesc Rastrollo, Thierry Brun... Tots ells superen la trentena i fins i tot la quarantena.

Un dels motius és que ja fa més d’un lustre que l’ACA té un pla per a joves pilots i cada vegada són més i més preparats. El campionat es fa vell i al final acaba imposant-se la joventut a la veterania perquè també hi ha cada vegada més interès: «No podem demanar més. Tenim pilots, equips, cotxes i una cosa molt important: repercussió i públic. Cal estar contents d’aquest producte genuïnament andorrà que hem aconseguit crear i consolidar», matisa Miquel Pujal, president de l’ACA.

Un altre dels atractius al que la joventut s’està imposant és la dels convidats de Dorna i el MotoGP Team. S’han pogut veure al Circuit del Pas Els Aleix Espargaró o Pep Vilà. En anys anteriors campions del món com ara Marc Márquez o Jorge Lorenzo.
La fórmula no només funciona a nivell mediàtic, sinó també competitiu, d’aquí que ja és una cursa coneguda a tota Europa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT