PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Glacial Race haurà d’esperar al 14 de març

La gran quantitat de neu al Circuit del Pas i el tancament del port d’Envalira obliguen a buscar una altra data

Per #gass

Un corredor en una prova del trial running al mateix circuit del Pas de la Casa.
Un corredor en una prova del trial running al mateix circuit del Pas de la Casa. | GR
La BPA Glacial Race, una cursa totalment innovadora que consisteix en córrer per sobre del gel, haurà d’esperar dues setmanes. Les nevades que s’estan produint al Pirineu han obligat a tancar el port d’Envalira i l’enorme gruix de neu acumulat fa pràcticament impossible poder obrir el Circuit del Pas i poder adequar el traçat per la pràctica del que l’organització ha batejat com trail running. Aquest fet i l’elevat risc d’allau obliga a aplaçar la cursa que havia de disputar-se aquest cap de setmana al dissabte 14 de març.

L’organització contactarà amb tots els inscrits per tal de prolongar la seva inscripció o devolució de la mateixa tal com estableix el reglament. La prova no variarà res més que el canvi de data; discorrerà pel circuit d’automobilisme sobre gel i en diverses de les pistes d’esquí de Pas de la Casa–Grau Roig, amb un total d’11 quilòmetres. Els participants –fins a un màxim de 300 en aquesta primera edició–, hauran de completar tres voltes a un recorregut de 3,7 quilòmetres, superant un desnivell positiu de 450 metres i una altura mitjana de 2.400 metres.

El 40% del traçat de la BPA Glacial Race serà sobre gel i l’altre 60 sobre neu compactada, circumstància que obligarà a l’ús de claus que si és necessari es podran adquirir amb la inscripció. El primer s’espera que completi la cursa en hora i mitja. Després de tants mesos de treball, menys de dues hores serviran per veure si aquest esperiment té èxit.
PUBLICITAT
PUBLICITAT