Marcos Sanza és divuitè al Campionat d’Espanya de cross per clubs

El corredor del CAVA torna a destacar a Càceres

Per EL PERIÒDIC

Marcos Sanza, l'any passat en el Cros de les Valls a la Borda Mateu.
Marcos Sanza, l'any passat en el Cros de les Valls a la Borda Mateu. | El Periòdic
La temporada de Marcos Sanza continua en línia ascendent. El corredor del Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) va participar amb l’entitat al Campionat d’Espanya de cross de clubs. Va finalitzar en la divuitena posició, mentre que l’equip va concloure en la vintena plaça en categoria masculina. En la femenina no va puntuar.

La prova es disputava al circuit El Cuartillo de Càceres, amb un traçat de 12.050 metres. Sanza va formar part d’un grup perseguidor dels escapats i va poder aguantar el ritme imposat per realitzar un crono final de 38.12 minuts. Una marca molt significativa. «Ha sortit molt valent i ha aconseguit el seu millor resultat en un cross», assegura Joan Ramon Moya, director tècnic del CAVA. Aquest resultat li hauria de permetre tenir el bitllet per participar en dues setmanes al Campionat d’Espanya de cros, que es disputarà a Alcobendas.

La resta de corredors del club andorrà van finalitzar molt més endarrerits. Manuel Alves va ser 103è (41.41), Alan Manchado 113è (42.01) i Toni Bernadó 150è (43.01). A aquest últim se li va agreujar la fascitis plantar, el que va fer que no pogués rendir com esperava. Tampoc Guillem Dalmau, que es va haver de retirar. En la primera volta al circuit se li va fer una ampolla al peu, que el va obligar a baixar el ritme. En ser doblat va haver d’abandonar. El vencedor va ser Kidane Tadase (AD Marathon), que va concloure amb 36.18. El segon lloc el va ocupar Ouais Zitane (CA Cárnicas Serrano) amb 36.52 i tercer Aelemayehu Bezabeh (Atletismo Bikila) amb 36.57. Per equips el CAVA va signar la vintena posició amb un acumulat de 384 punts. El campió va ser el J Coe amb 27. El van seguir l’AD Marathon (46) i l’Atletismo Bikila (50).

En categoria femenina només va poder finalitzar la cursa una atleta andorrana. Va ser Yolanda Castillejo, que va completar el recorregut amb 30.02 per ser 52a. La resta de corredores del CAVA van quedar eliminades per acabar a més de vuit minuts de la primera classificada. Eren desqualificades Esther Galián, Elisabet Missé i Núria Ramos. Va vèncer Malika Asahssah (AD Marathon) amb 24.43. Per darrera van quedar les representants del Bilbao Atletismo Trihas Gebre (25.04) i Lídia Rodríguez (25.44). Per equips el CAVA no entra en la classificació. El campió va ser l’entitat viscaina amb catorze punts.