PUBLICITAT

Andorra La Vella

Cinca i Ferrer tomben les il·lusions liberals a la capital

El candidat de DA reconeix que amb quatre llistes «el vot es fraccionava moltíssim»

Per RAFA MORA

Jordi Cinca i Rosa Ferrer es feliciten per la victòria de DA a Andorra la Vella, ahir.
Jordi Cinca i Rosa Ferrer es feliciten per la victòria de DA a Andorra la Vella, ahir. | TONY LARA
Amb un total de 1.410 vots rebuts, Jordi Cinca i Rosa Ferrer, caps visibles de DA, seran el duet representant d’Andorra la Vella al Consell General. Les quatre formacions es col·locaven a la graella de la capital per aconseguir els dos consellers. DA va aconseguir liderar tant les llistes nacionals com les parroquials d’Andorra la Vella. Junts (PS+Verds+IC+Independents) es va quedar en segona posició amb Salustià Chato i Ruth Vila al capdavant, aquests van aconseguir un total de 985 vots. En tercer lloc vèiem a Joan Ramon Marina i Jan Cartes pel partit Liberal d’Andorra amb  794 vots i com a quarta llista, va quedar SDP, amb Delfí Roca i Àngel Dalmau encapçalant-la, obtenint finalment 638 vots. Els candidats lluitaven per aconseguir el màxim nombre de vots d’entre els 7.372 (58,8%) electors, uns 600 més que a les eleccions de 2011, que es van registrar 6.782 electors.
El líder de DA, Jordi Cinca, estava eufòric pels sufragis aconseguits: «En àmbit nacional la valoració és molt positiva perquè revalidem la majoria amb les dificultats que hem tingut amb les reformes estructurals que hem hagut de fer». «Des de la parroquial», va dir, «molta satisfacció perquè amb quatre llistes el vot es fraccionava moltíssim. Les eleccions a Andorra la Vella calia agafar-les amb molta seriositat perquè el PS hauria pogut ser un guanyador de les eleccions a la parròquia». 
 
Per la seva part, Joan Ramon Marina, cap de la coalició Junts, que anava en la llista juntament amb Jan Cartes, número dos del PS, agraïa «l’alta participació que trobem a Andorra» i es mostrava satisfet per la «campanya directa, emotiva,sincera» que havia fet el seu partit, tot i la derrota en la circunscripció. També va dipositar el seu vot a Andorra la Vella l’excap de Govern i membre de la llista nacional de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu.
Dels homes que van sortir derrotats també pels demòcrates, Salustià Chato (Liberals) va assegurar: «Nosaltres somiàvem amb guanyar, sabíem que era complicat, esperàvem com a mínim estar en el segon lloc, o igualats, però sembla que no hem sabut transmetre el nostre programa i hem d’acceptar la decisió de la ciutadania». En tot cas, Chato, fent una mirada nacional, va assegurar: «Pensem que som els guanyadors morals d’aquestes eleccions, sortint de zero sense tenir representació i malgrat això hem passat de res a tenir la representació que tindrem, i això és per a nosaltres un motiu d’orgull i i satisfacció, complir l’objectiu que ens havíem marcat». Chato va lamentar que la balança nacional estigués a Ordino, on es van imposar els demòcrates: «Això és el que més mal ha fet, perquè confiàvem amb tres o quatre parròquies». 
A la capital hi va haver 7.372 electors cridats, una xifra que representava un increment d’un 10% per sobre de les darreres eleccions de 2011. A les 9 obria puntual el Centre de Congressos i amb un total de 1.817 paperetes recollides a Batllia.
 
Els candidats més matiners van ser els de SDP (Delfi Roca i Angel Dalmau. Més enllà de les 12 arribaven Cinca i Ferrer. El cap de llista, Jordi Cinca, subratllava que havien treballat quatre anys per «renovar un projecte que és el que realment li convé a Andorra».
 
Eleccions 2011 / A les passades eleccions del 3 d’abril de 2011, la participació a la parròquia d’Andorra la Vella va ser d’un 68,35%. Cens de 6.604 habitants i una participació de 4.516 persones. Es van registrar 4.176 vots, 283 en blanc, i 57 vots nuls. Els consellers escollits van ser Sílvia Riva i Meritxell Verdú. Silvia Riva (DA) superà per 162 vots (2219) 53,14% a la candidatura del PS (socialdemòcrates) Carles Blasi 1.957 (46,86%) Gran derrotat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT