És tercera a la Marmotta Trophy, la penúltima etapa de la Copa del Món

Per #GASS

Inka Belles en el podi
Inka Belles en el podi | FAM
La tercera i penúltima prova de la Copa del Món es disputava a Itàlia, en la Marmotta Trophy. Després de quedar-se a les portes del podi en la cursa individual, en l’esprint sí que va poder pujar-hi, fent-ho en el tercer caixó per penjar-se la medalla de bronze.

En la categoria hi participaven vuit esquiadores. L’andorrana va demostrar estar forta per ser entre les millors. Es va imposar l’espanyola Marta García. El segon lloc el va signar la francesa Axelle Mollaret. En categoria absoluta Maria Fargues va concloure en la vuitena posició. No es va poder classificar per a la final per mínimes diferències. Va entrar a meta igualada amb la canadenca Melanie Bernier, però la classificació va ser per a la nord-americana després que els jutges visionessin la foto finish. Bellés va ser onzena. Les dues corredores andorranes van arribar fins a les semis, en curses que es disputaven amb sèries de sis atletes. A la final per lluitar pel títol només hi entraven els sis millors cronos. La medalla d’or se la va penjar la francesa Laetitia Roux. El segon caixó del podi el va ocupar la italiana Elena Nicolini i el tercer la sueca Emelie Forsberg.

En masculí Xavier Areny va concloure en la 33a posició, i tot seguit finalitzava Jaume Planella, que era 34è. Cap dels dos va poder passar a quarts de final. El campió va ser l’alemany Josef Rottmoser. El van seguir l’italià Robert Antonioli i l’alemany Toni Lautenbacher.

Dissabte es va disputar la cursa individual, on Bellés es va quedar a les portes del podi. Va ser quarta amb un crono d’1.50.26. Es va imposar Mollaret (1.41.10). A continuació es van classificar la suïssa Jennifer Fiechter (1.44.47) i García amb 1.48.34. Van participar-hi 7 esquiadores. En absolut Bellés va ser onzena. Fargues va perdre un esquí en la sortida, que la va penalitzar. Tot i així va poder acabar quinzena, amb un registre d’1.56.23. Roux va ser la guanyadora amb 1.38.58. La plata va ser per a Mollaret (1.41.10) i el bronze per a Forsberg (1.42.42).

En masculí Areny va signar la 36a plaça amb 2.02.51. Jaume Planella, amb 2.12.43, va ser 46è i desè en espoir. Va guanyar el francès William bon Mardion (1.44.09). Per darrera van quedar l’espanyol Kilian Jonet (1.45.29) i el també gal Xavier Gachet (1.45.58).

Els germans albós guanyen/ Victòria andorrana en l’Open Vall Fosca, disputada al Pallars Jussà. Era la 13a edició de la Travessa Internacional d’Esquí Alpinisme i la 31a Copa FEEC-Millet d’Esquí de Muntanya per equips. La prova es disputava per parelles i hi van prendre part al voltant de 150. D’un inici els líders van ser els catalans Joan Reyné i Andreu Prost, fins que al primer se li va trencar un pal en la primera canal que afrontaven, el que va afectar al seu rendiment. Aquest fet el van aprofitar Joan i David Albós per agafar el lideratge i no deixar-lo escapar. Van completar el recorregut amb un registre d’1.38.06 hores. Segons van ser Gerard Garreta i Gerard Vila amb un temps d’1.42.18), mentre que Reyné i Prost van concloure tercers (1.48.26). En categoria femenina es van imposar Montse Bacardit i Rosa Aitana Guivernau (2.36. 39). Segones van ser Pilar Caixach i Roser Ortés (2.37.07) i terceres  Asunción Yaguas i Mariona Aubert (2.49.53). En categoria mixta van vèncer Gemma Arró i Albert Vilana (1.52.48).