PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Dama Blanca Ski Race invita a tothom qui vulgui a participar

La cursa serà el 8 de març, dia Internacional de la Dona Treballadora

Per EL PERIÒDIC

Campionat Europeu de Ski Femení a la Copa d’Europa de Slalom.
Campionat Europeu de Ski Femení a la Copa d’Europa de Slalom. | TONY LARA
En motiu de la celebració del dia de la dona treballadora, aquest diumenge 8 de març, es celebrarà a l’estació de Pal-Vallnord la primera cursa femenina d’esquí de muntanya, La Dama Blanca Ski Race. El sector de la Massana acollirà aquesta cursa de caràcter popular dirigida a les dones, tant esquiadores com amateurs, així com a les seves mares, filles, germanes i amigues. Les participants podran dur acompanyants, com les seves parelles i els seus fills, per gaudir tots plegats de la competició. Tot i això, només tindran dorsal les dones de més de 15 anys. 

Abans de la sortida s’oferirà una classe d’iniciació per a totes aquelles persones que no han practicat mai l’esquí de muntanya i vulguin formar part de la popular competició, amb l’objectiu que tots puguin assolir el cim. 
Tot el recorregut de la cursa la Dama Blanca transcorrerà íntegrament per les pistes d’esquí de l’estació de Pal, tot i que seguirà part del traçat d’algunes altres pistes d’esquí. El tram és senzill i està pensat per a qualsevol persona, conegui la tècnica de l’esquí de muntanya o no. El tret de sortida es donarà a les 10 del matí al Pla de la Caubella, a 1950 meres en direcció al Pla de la Cot per la pista de la Serra. Seguidament s’agafarà el Camí Superior i el Camí dels Coms fins a arribar a la pista de la Tossa fins el Cim del Cubil, de 2358 metres d’altitud. Al cim s’aturarà el cronòmetre i es baixarà lliurement fins al Pla de la Caubella. L’ascensió tindrà un desnivell de 408 metres. 
 
A la una del migdia, una vegada hagin arribat totes les participants, es farà un dinar de cloenda amb els familiars i amics al restaurant de la Caubella, es donaran els premis i es farà un sorteig amb els regals dels patrocinadors de la cursa.
 
L’organitzadora particular de la cursa, Laia Suriñach, afirma que «és una jornada per a que tothom s’ho passi bé i gaudeixi, la cursa està pensada per a tots els públics, així que no importa que no s’hagi practicar l’esport, a més, la classe magistral que donarem abans del tret de sortida, servirà per mostrar que aquest esport el pot practicar tothom qui vulgui». L’organitzadora també comenta que «l’esquí de muntanya és un esport que està agafant força, i des de la cursa volem potenciar-lo i donar un petit tast del que és realitzar aquesta activitat, així si algú s’anima la podrà practicar més seguidament.” A més “és una bona manera de conèixer més dones que practiquen l’esport i relacionar-se així amb persones que comparteixin les mateixes aficions”, explicava l’organitzadora.
 
INSCRIPCIONS // Aquest divendres 6 i dissabte 7 de març es podran fer les inscripcions i es podrà recollir el dorsal al Museu del Perfum de 19:00 a 20:00 hores. La inscripció inclou un obsequi, el dret a cursa, l’assegurança de dia i el dinar al self service de la Caubella. Per a les dones majors de 15 anys, la inscripció a més inclou el dorsal, els premis i la participació al sorteig de material donat pels sponsors de la Dama Blanca Ski Race. El preu de les inscripcions és de 25 euros i el dinar per als acompanyants que no s’hagin inscrit a la cursa però vulguin gaudir del restaurant al Pla de la Cubella serà de 8 euros. Fins ara hi ha hagut unes 60 inscrites, s’espera però poder arribar a les 80. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT