PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Go Campus’, un pont entre EE.UU. i Andorra

Les beques permeten cursar estudis a EUA als joves del Principat

Per EL PERIÒDIC

Estudiants de la Universitat d'Andorra a Sant Julià de Lòria.
Estudiants de la Universitat d'Andorra a Sant Julià de Lòria. | TONY LARA
El programa de beques Go Campus d’Aston Idiomas facilita l’accés d’estudiants universitaris andorrans a les universitats americanes. Aquestes institucions nord-americanes costen entre uns 14.000 i 45.000 dolars a l’any, però en funció de la universitat triada, els estudis que es cursaran, l’expedient acadèmic i la motivació de l’estudiant, es pot aconseguir subvencionar fins un 60% del total, incloent allotjament i manutenció. La beca, que es concedeix per un any, es ampliable fins a quatre anys, el que dura una diplomatura/llicenciatura, per tal de finalitzar els estudis d’Associate’s Degree (diplomatura) o de Bachelor’s Degree (llicenciatura) sempre que es compleixin uns requeriments mínims acadèmics. No obstant, també és possible utilitzar el programa a mode de gap year o any sabàtic en el que descobrir una cultura diferent, alhora que l’estudiant es prepara pels estudis universitaris. Per obtenir la beca tan sols cal tenir entre 18 i 28 anys, estar matriculat en estudis superiors, tenir un títol de Batxillerat o ser alumne d’últim any de Batxillerat. A més, no és estrictament obligatori tenir uns coneixements d’Anglès massa elevats, ja que aquells qui no superin el nivell de TOEFL requerit per la universitat elegida podran complementar els seus estudis a EE.UU. participant en un curs de ESL. 
 
També és possible aconseguir una beca per estudiar un MBA i altres màsters relacionats amb el món dels negocis, amb la possibilitat de reduir el cost fins els 12.000 dòlars. Les beques, que s’atorguen per universitats de més de 25 estats del país, són compatibles amb les pràctiques en empreses i el treball al campus, aportant més valor a l’experiència i ajudant a reduir el cost total d’estudiar a l’estranger. En paraules de la directora general d’aston idiomas, Inés Mónzó, «amb aquestes beques es pot accedir a la increïble experiència de viure en un campus universitari i submergir-se en el sistema educatiu americà, molt eficaç i orientat a resultats. Les universitats americanes busquen alumnes europeus que enriqueixin la seva barreja internacional i això és una oportunitat que hem d’aprofitar». 
 
Sobre aston idiomas / Aston és una empresa familiar fundada l’any 1987 i especialitzada en l’organització d’experiències educatives a l’estranger per nens, joves i adults. La seva missió és facilitar l’aprenentatge d’idiomes i contribuir a l’intercanvi cultural. Amb més de 25 anys d’experiència, compta amb l’aval de 20.000 famílies que ja han confiat en ells. Aston disposa d’una xarxa de delegacions a tota Espanya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT