PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vicenç Mateu: “Els actes irresponsables dels uns poden malbaratar el bon nom i el benestar de tota la població”

La intervenció de BPA uneix tots els partits polítics per defensar el país i el sector financer

Per E. J. M.

El síndic Vicenç Mateu durant el discurs de la Constitució.
El síndic Vicenç Mateu durant el discurs de la Constitució. | Agències
L’afer BPA ha protagonitzat l’acte de celebració de l’aniversari de la Constitució tot i que en cap moment s’ha nomenat l’entitat bancària. El síndic general, Vicenç Mateu, ha conclòs el discurs advertint “que en un país tan petit com el nostre els actes irresponsables dels uns poden malbaratar el bon nom i el benestar de tota la població i posar en entredit la sobirania i la continuïtat d’un estat molts cops centenari, segur que ens en sortirem”. El síndic, visiblement emocionat, ha demanat confiança “en el nostre extraordinari país”.

L’acte de commemoració dels 22 anys de la Constitució ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda al vestíbul del Consell General, on el síndic i la subsíndica, Mònica Bonell, i els membres de la Comissió Permanent (Josep Anton Bardina; Carles Ensenyat; Olga Gelabert; Sílvia Riba; Meritxell Mateu i Mariona González) han saludat, una per una, totes les persones convidades. Després d’escoltar la Marxa del Consell i el Cor dels Petits Cantors d’Andorra, Mateu ha iniciat el seu discurs.

El síndic ha subratllat que, per primera vegada des del 2011, “alguns dels indicadors econòmics són positius” i ha insistit en què durant la nova legislatura caldrà treballar perquè “Andorra sigui de nou un país pròsper i d’oportunitats per a tothom”. El síndic ha incidit en la “prosperitat”, la “solidaritat”  i el “benestar i la qualitat de vida”. De nou, però, ha exclamat que Andorra s’ha de conèixer per ser un país “sinònim de rigor, d’honestedat, de responsabilitat, de feina ben feta”. Mateu ha recordat que “malauradament, avui hi ha molts treballadors, moltes famílies, molt inquietes pel seu futur”, va ressaltar insinuant el cas BPA.

El cap de Govern, Toni Martí, ha subscrit totes les paraules del síndic i ha recordat que “Andorra és un país de gent treballadora” i “honesta”. Quant al cas BPA, Martí ha assegurat que el Govern continuarà sent “transparent” i anirà explicant les novetats a mesura que avancin.

Els imminents presidents dels quatre grups parlamentaris que es formaran el 23 de març han anat a l’una i s’han sumat a les paraules del síndic. Ladislau Baró (DA) ha volgut expressar “el nostre clar suport a les actuacions de les institucions encarregades, és a dir, el Govern, la INAF, la UIF, pensem que les passes que s’han donat fins ara són correctes per garantir la viabilitat del sector financer”.  Pere López (PS) ha celebrat “el to del discurs en un moment complicat” i ha afirmat que ara toca “empènyer fort perquè el nostre país tiri endavant” i “apel·lar a la bona actuació de cadascuna de les persones que està intervenint en l’afer”. Josep Pintat (LdA) ha volgut “transmetre confiança en les nostres institucions de les actuacions que s’han pres i d’unitat de les forces polítiques per fer front a aquesta delicada qüestió perquè hi ha en joc el futur d’Andorra i la solvència del sector financer”. Víctor Naudi (SDP) ha aplaudit les paraules de Mateu “en el sentit que cal fer les coses ben fetes, transparència, unitat, és una qüestió que ens afecta a tots, el nostre país és molt fràgil i el sistema bancari és sòlid però l’hem de cuidar”.

Per ara, tots els partits fan pinya davant l’afer BPA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT