PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els bancs i el Govern acorden una línia de crèdit per a BPA

L’objectiu és la normalitat a les oficines de l‘entitat

Per JOAN RAMON BAIGES

Un client intenta sense èxit treure diners d’un caixer de BPA.
Un client intenta sense èxit treure diners d’un caixer de BPA. | Tony Lara
El cas de BPA va viure ahir un altre capítol. El cap de Govern, l’ABA  i els nous administradors nomenats per l’INAF van acordar obrir una línia de crèdit per donar resposta a les famílies i a les empreses. És tracta d’una decisió molt important perquè els clients de l’entitat no es vegin ofegats per la falta de liquiditat. Des del Govern es va afirmar ahir que es tracta d’un acord raonable per «separar els actius bons dels dolents i donar liquiditat a BPA.

Corresponsal 
 
El principal objectiu de moment és aconseguir un corresponal europeu que permeti a l’entitat recuperar els seus actius, ja que el problema de BPA no és precisament la seva solvència.
 
Avui les oficines de BPA tenen previst obrir amb la màxima normalitat i des del punt de vista polític tots els partits s’han compromès amb agilitar el nomenament de Martí i en aprovar sense demora la llei que permeti la resolució de BPA.
 
Els treballadors es van reunir ahir  amb l’INAF per intentar clarificar el seu futur. Nòmines, llocs de treball són les principals preocupacions. Paral·lelament, l’altra preocupació és va traslladar al Govern, on Toni Martí es va reunir ahir a la tarda amb representants dels futurs grups parlamentaris per acabar d’enllestir el projecte de llei que permeti donar sortida a aquest greu problema.
 
La trobada entre els empleats i l’INAF va ser molt tècnica. Hi van ser presents la seva presidenta i els administradors del banc designats per l’INAF. Poc avenç. És difícil en un cas tan complicat. Els empleats van insistir en les seves preocupacions, com són el manteniment dels llocs de treball i el cobrament de les seves nòmines. Restà asseguerat, encarar que aquests dos temes són ara per ara una de les principals preocupacions de l’executiu. No en va poden quedar 272 treballadors al carrer, persones que fins ara tenien un poder adquisitiu elevat i que podrien incorporar-se a la llista d’aturats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT