PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reestrena d’Amàlia Vinyes en la seva disciplina favorita

Obté el 16è lloc de la general en la primera cursa del 2015 a Galícia

Per EL PERIÒDIC

El Ford Fiesta d'Amàlia Vinyes, al Ral·li do Cocido.
El Ford Fiesta d'Amàlia Vinyes, al Ral·li do Cocido. | Fotoesport
La disciplina que més agrada a Amàlia Vinyes sempre ha estat el ral·li, per això la corredora andorrana ha decidit aventurar-se amb algunes proves de l’Espanyol per a la temporada 2015, a banda de continuar amb l’Eurocup Seat Lleó.

La petita dels Vinyes, però, feia ja molts anys que volia tornar a viure en primera persona l’adrenalina dels ral·lis i ahir va reestrenar-se en competició de Lalín (Pontevedra) amb el Ral·li do Cocido. S’ho va passar en gran: «He gaudit molt i per poc que pugui, repetiré aquí. Les especials són molt xules, tot i que també complicades», va manifestar. Aquesta carrera puntuable per al Campionat de Galícia, però, formava part de la seva pretemporada i en resultat va acabar la 16a de la general i 8a de la Divisió 10 tot i que no coneixia res del seu cotxe, el Ford Fiesta E2, com tampoc el recorregut ni el seu copilot, Càndid Carrera. «Ha estat un inici des de zero saldat amb èxit», va indicar abans de detallar sobre cada tram de la carrera: «La primera valoració és que una vegada t’ho coneixes a fons, pot ser molt divertit», va indicar abans d’afegir un però: «Al cotxe li falta potència».

AJUT DELS ESPECTADORS / Un dels grans objectius d’aquesta prova era la posada a punt de la mecànica. Així, Amàlia va començar amb cautela i va anar en línia ascendent, millorant els cronos a mesura que guanyava confiança. Així, les sessions matinals, Amàlia era la 22a després de salvar una difícil situació a la segona passada per O Couto: «He frenat tard i m’he sortit. Estava en una situació delicada però els espectadors que hi havia em van ajudar a sortir, sinó hauríem d’haver abandonat.

Els últims trams del Do Cocido tenia com a gran repte superar una especial de nit, així que a Lalín va poder viure tot tipus de situació. La pròxima competició per a la petita dels Vinyes serà el Ral·li Canàries, a mitjans d’abril.

SEGON LLOC DE BESOLÍ AL VOLANT RACC
Marcel Besolí volia debutar en el calendari sobre terra del Volant RACC amb un podi i vet aquí que va aconseguir la tercera posició. La prova, disputada el cap de setmana passat a la Terrisa, va suposar una injecció de moral per a un corredor que al final de la temporada passada va donar un gir important a la seva trajectòria i buscar una estructura que li permetés presentar-se a les carreres amb el suport d’un equip.

Va arribar a un acord amb l’equip Joel Guerrero Competició, un especialista en terra, i a la Tirrena es va demostrar que – malgrat que hi havia la desagradable visita de la pluja– aquella aposta va ser encertada i Besolí començar a demostrar-ho a base de resultats. «Mai havia acabat en una posició tan bona al Volant RACC i per tant és per estar satisfet. Més encara si mirem els parcials, amb un escratx i un quart lloc absolut». Per acabar, crescut, va sentenciar: «Això ens ha de portar a un triomf, que fa anys que busquem». La primera oportunitat, el 13 d’abril al Pla d’Urgell.

ROSSELL CORRERÀ L'ECORALLYRACC
Una de les pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) que forma part del programa de joves pilots és Íngrid Rossell, que al 2015 continuarà dins de l’estrucutra esportiva de l’entitat que presideix Miquel Pujal en una nova aventura: l’ECORallyRAC.

És la tercdera vegada que l’ACA fa l’ullet a una prova d’aquest caliu, pensada per a vehicles sostenibles sobre la base de la regularitat i el consum, fins de la seva aposta per fomentar l’ús de vehicles preparats per estaviar energia i respectar el medi ambient. Rossell, de 19 anys, va acabar 9a en l’edició de l’any passat però va ser segona en ECO2 i primera en ECOdames. Al 2013, sent encara menor d’edat, havia estat cinquena. Totes dues vegades amb un Ford Focus EcoBoost amb el qual repetirà aquest any amb un experimentat copilot com és Eloi Alsina, amb l’objectiu d’aspirar al top5.
PUBLICITAT
PUBLICITAT