PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cap andorrà viatjava en l’avió accidentat als Alps

Exteriors contacta amb Espanya per conèixer la identitat de les víctimes

Per El Periòdic

Desplegament a la zona de l’accident, ahir.
Desplegament a la zona de l’accident, ahir. | REUTERS/J. P. PELLISSIER
El ministeri d’Afers Exteriors es va posar en contacte amb les autoritats espanyoles per assegurar-se que cap persona de nacionalitat andorrana viatjava en l’avió que es va estavellar ahir als Alps. Les institucions de França encarregades de la intervenció en l’accident aeri sofert pel vol de la companyia Germanwings (de Lufthansa) –un Airbus 320 que havia sortit de Barcelona en destinació Düsseldorf– van informar que a l’avió hi viatjaven 148 persones i van descartar  supervivents.

El Govern espanyol va confirmar que a l’avió hi viatjaven 45 ciutadans espanyols. La majoria dels passatgers eren turistes alemanys que tornaven de vacances. Afers Exteriors va afegir que mantindria els contactes amb les autoritats espanyoles per continuar assabentat de la identitat dels passatgers.

L’avió va caure de 9.510 metres en menys de deu minuts fins que es va estavellar en una zona muntanyosa dels Alps francesos. L’accident va tenir lloc a la regió de Provença-Alps-Costa Blava, entre les ciutats de Digne-les-Bains i Barcelonnette. La zona on ha caigut l’avió és de difícil accés.

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, va enviar ahir un missatge de condol al rei d’Espanya, Felip VI, i al president de la República Federal d’Alemanya, Joachim Gauck, per l’accident aeri. Vives va transmetre el seu dolor i les seves condolences als familiars i amics de les víctimes, i a les seves nacions, «en aquests moments tan difícils».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT