PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marc Vales fa saltar les alarmes

El central es torça dos dits d’una mà en la sessió d’ahir i podria ser baixa contra Bòsnia

Per Iván Moure

Koldo Álvarez, al fons, contempla Marc Vales en un entrenament de la selecció durant la fase de classificació per al Mundial de Brasil, a l’Estadi Comunal.
Koldo Álvarez, al fons, contempla Marc Vales en un entrenament de la selecció durant la fase de classificació per al Mundial de Brasil, a l’Estadi Comunal. | TONY LARA
Marc Vales va patir una caiguda en l’entrenament vespertí d’ahir a l’Estadi Nacional i les conseqüències poden ser nefastes. El central del Saragossa B va caure després de xocar en una pilota dividida i es va torçar dos dits d’una mà.
Això fa que tothom estigui pendent d’un dels pilars de la selecció, el primer Koldo Álvarez, qui no va negar que es tracta d’un jugador «important» però va restar transcendència a la seva possible baixa: «Podria ser baixa i trastocaria els plans, però tenim altres jugadors que també poden fer la seva funció». Arran de la caiguda Vales va rebre totes les cures necessàries però avui li han de fer proves per saber si té res trencat.
 
En el pitjor dels casos, un trencament, segons com tampoc es podria descartar la seva participació, que es presenta importantíssima donat que Bòsnia té un mig del camp temible i el jugador del Saragossa B seria una peça important en l’esquema de Koldo per desarborar els dos motors que té aquest equip: Pjanic i Besic.
 
POUSA TORNA A UNA LLISTA
El seleccionador va fer públics ahir els deu descartats, que són el porter Hugo Paços a més de David Maneiro, Èric Rodríguez, Àlex Roca, Sergi Moreno, Edu Peppe, Leo Alves, Sebas Bertran, Marinho i Juli Sánchez. Molts d’ells joves. L’únic que s’ha salvat ha estat Pousa, que torna a una convocatòria després d’uns dos anys d’absència. Koldo, però, no va amagar que li ha costat «moltíssim» definit la llista de 18. «La veritat és que els joves de la sub-21 arriben amb força, estan treballant bé i això ha fet que la decisió final sigui més difícil, però això em posa molt content. Com és em costi, millor».
 
4-3-3?
El més normal és que Bòsnia, un combinat que estrena entrenador –Mehmed Bazdarevic– i que manté el gruix de jugadors que van disputar el Mundial de Brasil, es presenti a l’Estadi Nacional amb un 4-3-3, sistema clarament més ofensiu que l’habitual 4-2-3-1. «Es tracta d’un equip que a banda de jugar el darrer Mundial té molts jugadors de Champions League, de primera línia mundial». Per al seleccionador el perill del rival és que té moltes maneres de jugar. «Principalment ho van amb joc combinatiu, ja que tenen un mig del camp amb gent de molta qualitat», va apostar Koldo. «Però també tenen gent de potència física i poden buscar un futbol més directe», va afegir. Aquesta segona opció passaria per buscar la referència de Dzeko, davanter centre del Manchester City que medeix 1,92 metres, una altura gairebé impossible de defensar per a un combinat amb jugadors amateurs com és el tricolor.
 
Amb tot, Andorra juga a casa, on en ha estat capaç de marcar en els dos partits que ha jugat en la fase de classificació per a l’Euro del 2016. 1-2 contra Gal·les i 1-4 amb Israel. Tots dos de penal d’Ildefons Lima. L’Estadi Nacional està preparat per acollir el tercer partit oficial de la selecció, demà a les 20.45 hores.
PUBLICITAT
PUBLICITAT